Conference League: Ρίχτηκαν στο… καναβάτσο Μάνταλος και Σβάρνας στην Βοσνία

Η ΑΕΚ προηγήθηκε, της ακυρώθηκε καθαρό γκολ στη συνέχεια, όμως έπεσε θύμα ανατροπής από την Βέλεζ και έφυγε ηττημένη με 2-1 από το Σαράγεβο, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, με τον Κομοτηναίο αρχηγό Πέτρο Μάνταλο και τον πρώην στόπερ του ΑΟΞ Στράτο Σβάρνα στην ενδεκάδα, πραγματοποιήσε μία κάκιστη εμφάνιση στο Σαράγεβο και με το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα εμπλέξε για τα… καλά στην υπόθεση πρόκριση.

Η Ένωση παρουσιάστηκε σφιγμένη στο γήπεδο, έδωσε χώρο και στο ξεκίνημα προσπάθησε περισσότερο να κοντρολάρει τον ενθουσιασμό των Βόσνιων. Ευτύχησε ωστόσο να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της φάση στο ματς. Ο Αλμπάνης με την κίνησή του τράβηξε πάνω του τους αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος πλάσαρε τον Μπογκντάνοβιτς και έγραψε το 0-1 στο 12′.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, δύο λεπτά αργότερα, η Βελέζ έφτασε στην ισοφάριση, με ένα γκολ από αυτά που σε αφήνουν… παγωτό· παρόμοιο με εκείνο του Καμαρά χθες στο Καραϊσκάκης. Ο Πρσες βρήκε χώρο και έπιασε ένα φοβερό σουτ με λόμπα το οποίο ήταν αδύνατο να βγάλει ο Τσιντώτας ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ΑΕΚ πάντως δικαιούται να φωνάζει για τη φάση του 42′ όταν ο Μάνταλος σέντραρε, ο Ανσαριφάρντ έκανε κίνηση για να βρει την μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός σήλωσε τη σημαία υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Ιρανό επιθετικό. Το ριπλέι έδειξε πως η απόφαση ήταν λανθασμένη αφού ο Ανσαριφάρντ δεν ήταν εκτεθειμένος, VAR δεν υπήρχε και έτσι οι άνθρωποι της Ένωσης πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτητική τριάδα.

Το σοκ έμελλε να γίνει μεγαλύτερο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Αφού η ΑΕΚ έχασε μια ευκαιρία σε κεφαλιά του Τζαβέλλα λίγο άουτ, στην πρώτη επίθεση της Βελέζ στο 52′, ανάμεσα σε τέσσερις πέντε παίκτες ο Άντουσιτς κράτησε μπάλα, με τον Αλμπάνη στο τέλος να τον… χαϊδεύει. Πέρασε κάθετα στον Ζαίμοβιτς, ο Σβάρνας τον κοίταζε και με την άνεση του ο Βόσνιος έκανε το δεξί συρτό στην απέναντι γωνία νικώντας τον Τσιντώντα για το 2-1 και την ανατροπή.