Έδιωξαν πέντε τερματοφύλακες από την ΠΑΕ Ξάνθη για να φέρουν 23χρονο από τα τοπικά της ΕΠΣ Φλώρινας

O Ίτσο και ο Γιακουμής είναι οι δύο τερματοφύλακες που θα σηκώσουν το βάρος για την Ξάνθη στη νέα σεζόν, αλλά θα προστεθεί και ένας ακόμη για να κλείσει η τριπλέτα στα γκολπόστ. Αυτός ωστόσο δεν θα είναι ένας από τους υπάρχοντες στο ρόστερ.

Οι Θρακιώτες την ώρα που επέλεξαν να αποδεσμεύσουν επίσημα τέσσερις τερματοφύλακες (Μπέντο, Βέλιτς αλλά και τους νεαρούς και ελπιδοφόρους Στεπάνοβιτς και Σταθάκη) αλλά και τον Κύπριο Κωνσταντίνου (που τυπικά φαίνεται ότι δεν ανήκε στην Ξάνθη αλλά στην Αλεξανδρούπολη), φέρονται να επιλέγουν να αποκτήσουν άλλον γκολκίπερ για να ειναι δευτερος αναπληρωματικός, πίσω από Ιτσο και Γιακουμή.

Ακόμα πιο μεγάλη έκπληξη προκαλεί η επιλογή του ονόματος. Οι Θρακιώτες αναμένεται να αποκτήσουν τον Λάζαρο Ηλιόπουλο, ο οποίος είναι 23 ετών και την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ Φλώρινα στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φλώρινας. Ο ίδιος έχει περάσει στο παρελθόν από τα τμήματα υποδομής του Λεβαδειακού, την κυπριακή ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς και τον Ερμή Αμυνταίου, ενώ ανήκε στον Εδεσσαϊκό.

Μπορεί να είναι κίνηση που θα αποδειχθεί ματ στο μέλλον, ωστόσο οι περισσότεροι στην Ξάνθη απορούν με αυτήν, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε η Ξάνθη να κρατήσει τον Σέρβο Στεπάνοβιτς στην απόκτηση του οποίου είχε επενδύσει το προηγούμενο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας ή τον Εβρίτη Παναγιώτη Σταθάκη, που δεν είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τον νεοαποκτηθέντα που αποτελει και προϊόν των ακαδημιών του ΑΟΞ.

Πάνω σε τόσο νεαρούς παίκτες και την ανάπτυξή τους είχε επενδύσει πολλά η ομάδα της Ξάνθης τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας πάντα τον Αλέκο Μαλαδένη ως εγγύηση για την εξέλιξή τους, ωστόσο επέλεξε η νέα τάξη πραγμάτων να τους αποδεσμεύσει σε μια κίνηση που με δεδομένη την απόκτηση νεαρού γκολκίπερ από τα τοπικά της Φλώρινας, σε πρώτη ανάγνωστη προκαλεί απορίες, προβληματισμό και σκεπτικισμό στους φιλάθλους…