Τέλος και ο Ντίνας από τον ΑΟΞ! Η επίσημη λίστα με τους 21 της περασμένης σεζόν που αποτελούν παρελθόν

Ξεκινά επίσημα την Δευτέρα η προετοιμασία της νέας Ξάνθης, όχι όμως όπως συνήθως με ανοιχτή ομαδική προπόνηση καθώς δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός για τις πρώτες μέρες.

Σε πρώτη φάση οι παίκτες ανά ομάδες θα περνάνε από εργομετικά, ιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις ενώ στην συνέχεια, προς το τέλος της εβδομάδας, αφού πρώτα ξεκινήσουν με βάρη, θα πατήσουν οι παίκτες στο προπονητικό για τις πρώτες ομαδικές προπονήσεις.

Με την αφορμή πάντως της επίσημης έναρξης, η ΠΑΕ Ξάνθη με επίσημη διαρροή γνωστοποίησε τα ονόματα 21 ποδοσφαιριστών του περσινού ρόστερ που δεν θα συνεχίσουν φέτος στην ομάδα. Τα πιο πολλά ήταν γνωστά και αίσθηση προκαλεί περισσότερο το γεγονός ότι σε αυτά τα ονόματα περιλαμβάνεται και αυτό του Θανάση Ντίνα, ενός παιδιού που προερχόταν από τα σπλάχνα του ΑΟΞ και ήταν από τους ελάχιτους Θρακιώτες στο περσινό ρόστερ.

Παρελθόν επίσης αποτελεί και ο Γερμανός Πάτρικ Εμπερτ που ειχε δείξει καλά σημάδια αλλά είχε και βαρύ συμβόλαιο. Αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ Ξάνθη, οι παρακάτω ποδοσφαιριστές δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ της ομάδας: Μπέντο, Έλιοτ, Παντελιάδης, Κέβιν, Τζούρμαν, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Ντίνας, Σιατραβάνης, Βόλτερς, Μπριλάντε, Έμπερτ, Παπάζογλου Θ., Βασίλεφ, Καπνίδης, Μικελτάτζε, Σταθακής, Στεπάνοβιτς, Φάκκης, Βαλμάς και Βέλιτς.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι αποχωρήσεις θα συνεχιστούν, ενώ μέχρι στιγμής η ομάδα μετρά συνολικά επισήμως δώδεκα προσθήκες (Γιακουμής, Κρητικός, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Ουνγιαλίδης, Τσέλιος, Τζανακάκης, Δόρης, Διαμαντόπουλος, Μονγκ, Σκαρκέλα, Άνταμ). Ο ίδιος ο Ιεροκλής Στολτίδης δήλωσε ότι βρήκε 55 συμβόλαια και ελάχιστα από αυτά θα παραμείνουν στο ρόστερ, καθώς διαφορετικά ο σύλλογος δεν μπορεί να είναι βιώσιμος. Πολλά από αυτά αφορούν και τους νέους ποδοσφαιριστές που επαγγελματοποιήθηκαν για τα περσινά μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τα συμβόλαιά τους λύνονται, με όσους είναι στην κατάλληλη ηλικία να έχουν δεχτεί πρόταση να γίνουν και πάλι ερασιτέχνες στην Κ19 του ΑΟΞ.