Super League 2: Οριστικά χωρίς Άρη Β’ και Βόλο Β’ οι αντίπαλοι του ΑΟΞ στον Βόρειο Όμιλο του νέου πρωταθλήματος

Οριστικά τέσσερις θα είναι οι ομάδες Β’ της SL1 που θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Super Λeague 2. Πρόκειται για τις ομάδες Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτό το αίτημα της SL1 να είναι έξι οι ομάδες Β’, δηλαδή να προστεθούν και ο Αρης με τον Βόλο, στην περίπτωση που δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός των 36 συνολικά ομάδων που προβλέπεται να έχει η κατηγορία. Η SL2 εξ αρχής ήθελε να είναι τέσσερις μόνο οι ομάδες Β’, ακόμα και αν δεν συμπλήρωναν 36 και σε αυτό το κομμάτι, πέρασε η δική της θέση.

Ετσι δεδομένα αντίπαλος του ΑΟΞ και του Ορφέα Ξανθη, εφόσον φυσικά νικήσει την Κυριακή το Καναλάκι, προβιβαστεί και καταφέρει να δηλωσει συμμετοχή, θα είναι μόνον ο ΠΑΟΚ Β’ και όχι ο Αρης Β’ ή ο Βόλος Β’. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν για λόγους ισονομίας θα έρθει στον Βόρειο Όμιλο μια από τις τρεις ομάδες Β’ του τέως ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) ή αν ο Νότιος Όμιλος θα διεξαχθεί με τρεις ομάδες Β’ της SL1 και ο Βόρειος με μόλις μία.

Αποφασίστηκε πάντως από την ΕΕ της ΕΠΟ ότι αυτές οι ομάδες Β’ θα έχουν υποχρεωτικά 5 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Και αυτό θα ισχύει μόνο για εκείνες και όχι για τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, δηλαδή τον ΑΟΞ και τους άλλους συμμετέχοντες. Ταυτόχρονα, οι ομάδες Β’ της SL1 δεν θα παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα συμβούλια της Super League 2 μόνο για αγωνιστικά θέματα αλλά θα παίρνουν κανονικά μερίδιο από τα έσοδα της λίγκας.

Με αυτά τα δδεδομένα και εφόσον βέβαια δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες, ο Βόρειος Όμιλος της νέας Super League 2 θα απαρτίζεται από τις εξής ομάδες: ΑΕ Λάρισα (υποβιβασμός από SL1), ΑΟ Ξάνθη, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας (συμμετείχαν και φέτος στην SL2), Βέροια, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Θεσπρωτός, Τρίγλια, Αλμωπός Αριδαίας (συμμετείχαν φέτος στον Βόρειο Όμιλο της Football League), Νίκη Βόλου (συμμετείχε φέτος στον Νότιο Όμιλο της Football League αλλά είναι λογικό να μεραφερθεί στον Βορρά), Αναγέννηση Καρδίτσας (προβιβάζεται από την Γ’ Εθνική), Ορφέας Ξάνθης ή Αχέρων Καναλακίου (από την Γ’ Εθνική) και η Ομάδα Β’ του ΠΑΟΚ.