Super League 2: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης στον Βόρειο Όμιλο του νέου πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση της Football League

Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League το Σαββατοκύριακο ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο και σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στο νέο ενοποιημένο επαγγελματικό πρωτάθλημα της SL2 με την FL.

Ουσιαστικά ξεκαθάρισαν οι τέσσερις ομάδες που υποβιβάστηκαν και πλέον μένουν δυο εκκρεμότητες. Πρώτον, να ξεκαθαρίσουν και οι τέσσερις που θα τις αντικαταστήσουν στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής που διεξάγονται αυτήν την περίοδο. Δεύτερον, να ξεκαθαρίσει μετά ποιες θα καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή, δεδομένων των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί (μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 350.000 ευρώ, εγγυητική 100.000 ευρώ, θεωρητικά και αδειοδότηση αλλά αυτό όπως έχει γράψει το ThrakiSportS αναμένεται να ξεπεραστεί).

Πάντως, μετά τον υποβιβασμό από τον Βόρειο Όμιλο της Football League του Απόλλωνα Πόντου με την ΑΕΠ Κοζάνης και από τον Νότιο Όμιλο του Αστέρα Βλαχιώτη με την Ενωση Πανασπροπυργιακού, οι όμιλοι στη νέα ενοποιημένη SL2 υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής (και κατά συνέπεια μπορείτε να δείτε ποιοι θα είναι καταρχήν οι αντίπαλοι της Ξάνθης που δεδομένα θα είναι στον Βόρειο Όμιλο):

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (17 με 19 ομάδες): ΑΕ Λάρισα (υποβιβασμός από SL1), ΑΟ Ξάνθη, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας (συμμετείχαν και φέτος στην SL2), Βέροια, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Θεσπρωτός, Τρίγλια, Αλμωπός Αριδαίας (συμμετείχαν φέτος στον Βόρειο Όμιλο της Football League). Στις ομάδες αυτές θα προστεθούν οι δυο ομάδες από τον Βόρειο Όμιλο των μπαράζ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής (διεκδικεί θέση και ο Ορφέας Ξάνθης) και από μία ως τρεις Ομάδες Β’ της SL1 (σίγουρα ο ΠΑΟΚ και διεκδικούν θέση Αρης και Βόλος).

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (19 ομάδες): Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Χανιά, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, ΟΦ Ιεράπετρας (συμμετείχαν και φέτος στην SL2), Καλαμάτα, Ρόδος, Καλλιθέα, Επισκοπή, Ιάλυσος, Σαντορίνη, Αιγάλεω, Νίκη Βόλου (συμμετείχαν φέτος στον Νότιο Όμιλο της Football League). Στις ομάδες αυτές θα προστεθούν οι δυο ομάδες από τον Νότιο Όμιλο των μπαράζ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής και οι τρεις Β’ Ομάδες του τέως ΠΟΚ από την SL1 (Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός).

Σημειώνεται ότι ο Λεβαδεικός έχει μεταφερθεί στον Νότιο Όμιλο με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και έχουν χωριστεί οι δυο ομάδες του Βόλου, όπως συνέβη φέτος στην FL, η μία στον Βόρειο (Ολυμπιακός) και η άλλη στον Νότιο Όμιλο (Νικη). Ολα αυτά μπορεί όμως να αλλάξουν αν για παράδειγμα δεν φτάσουν τις έξι ο Ομάδες Β’ της SL1 και φυσικά ανάλογα με τις τελικές δηλώσεις συμμετοχής, γιατί κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι θα το πράξουν όλες.