Τα συλλυπητήρια του Πανθρακικού για τον Γιώργο Μαρινάκη και η ρετρό φωτο πριν ξεκινήσει η πορεία της ανόδου

Την απώλεια του Γιώργου Μαρινάκη θρηνεί και ο Πανθρακικός, αθώς ο εκλιπών είχε φορέσει την φανέλα της ομάδας της Κομοτηνής αλλά είχε βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του και στην πορεία ανόδου από τα τοπικά προς τα μεγάλα σαλόνια.

«Σύσσωμη η οικογένεια του Πανθρακικού εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Μαρινάκη. Μία εμβληματική φυσιογνωμία για το ποδόσφαιρο της Θράκης, ο οποίος τίμησε τα χρώματα της ομάδας μας ενώ συνέχισε την προσφορά του μέσα από την διεύθυνση ακαδημιών με τελευταίο σταθμό τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… Καλό ταξίδι!», ανέφερε το αρχικό μηνυμα της ομάδας.

Ακολούθησε άλλο συνοδευόμενο από την ανωτέρω φωτογραφία, το οποίο έχει ως εξής: «Καλό ταξίδι Γιώργο…Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Γιώργου Μαρινάκη, παραθέτουμε την φωτογραφία από την σεζόν 1992/93. Στην ομάδα εκείνης της σεζόν αγωνίστηκαν οι Σκουλής, Παναγόπουλος, Δημητριάδης, Ξενοδοχίδης, Μπανιώτης, Ορτακτσίδης.Καθισμένοι είναι Αϊβάζης, Μαρινάκης, Πουρλιάκας, Τσολάκης και Μεμέτ. Είναι βαρύ το πένθος και μεγάλο το κενό που αφήνει ο Γιώργος…».

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αναφέρθηκε στην απώλεια Μαρινάκη και ο Βασίλης Χατζηκωνστατίνου, μέλος της διοίκησης την περίοδο που ξεκίνησε από τα τοπικά για να σηκωσει ανάστημα και να φτάσει στα μεγάλα σαλόνια. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι είχε δει μόλις μια μέρα πριν τον εκλιπόντα. Εγραψε ο Χατζηκωνσταντινου:

«Σε γνώρισα όταν μας σύστησε ο Σάκης σκουλης και μου λέει ο γαμπρός μου ο γιωργος μαρινακηςΉταν όταν ξεκινήσαμε μαζί με τον Σάκη στο β τοπικό με τον πανθρακικο
Ήσουν ο εμβληματικός αρχηγός της Ξάνθης αλλά και ένας φανταστικός ανθρωπος
Εμείς τότε ειμασταν μικρότεροι και από κάποιους ποδοσφαιριστές… Άπειροι…
Μας βοήθησες με την εμπειρία σου και την ηρεμία σου μα πάνω από όλα γιατί ήσουν Άνθρωπος..
Την συνέχεια του πανθρακικου την ξέρουν ολοι..
Σε είδα μια μέρα πριν φύγεις και όταν σε ρώτησα τι κάνεις μου λες όλα καλά μπιλλυ
Νάσαι καλά εκεί ψηλά θα μας λείψεις..»