Τόκυο 2020: Απογειώθηκε για πρώτη φορά φέτος πάνω από τα 14 μέτρα η Βούλα Παπαχρήστου στον τελευταίο αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς

Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε το πρώτο της άλμα στη φετινή σεζόν πάνω από τα 14 μέτρα στο Diamond League του Μονακό, πιθανότατα τον τελευταίο αγωνα της πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Με άλμα στα 14.25μ, στην πρώτη της προσπάθεια, η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ που ήταν 13.83μ από τον Μάιο αν και είναι αλήθεια ότι προτίμησε στους πιο πολλούς αγωες της να λάβει μέρος στο μήκος και όχι στο τριπλούν. Επίσης στο Μοναό είχε άλμα στα 13.79μ και τρία άκυρα, και βρέθηκε στην 7η θέση.

Στον αγώνα ξεχώρισε για ακόμη μία φορά η Γιούλιαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα που είχε ακόμη ένα άλμα πάνω από τα 15.12μ. Επίσης, στην τελευταία της προσπάθεια έκανε τεράστιο άλμα που ήταν αρκετούς πόντους πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως ήταν άκυρο. Παρά το 15άμετρο άλμα της Ρόχας, νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Τζαμαϊκανή Σανιέκα Ρίκετς με 14.75μ ενώ τρίτη ήταν η Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμόνα με νέο ατομικό (και εθνικό) ρεκόρ στα 14.66μ καθώς στο Diamond League στο τέλος οι τρεις πρωτοι κάνουν από μια προσπάθεια και κερδίζει μόνο όποιος κάνει την καλύτερη εκεί.

Αυτός ήταν ο λόγος που στο μήκος των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, συναθλητής της Παπαχρηστου στο γκρουπ του Πομάσκι, αν και ιπποτικά αναγνώρισε κατά την απονομή ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός νικητής. Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στο Μονακό αφορούσε την χρυσή ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη που πέρασε τα 4.80μ στο επικοντώ και πανηγύρισε έξαλλα αυτήν την επιτυχία, με την οποία κατέλαβε την τρίτη θέση, καθώς δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.