Έναρξη στην Κομοτηνή μέσα σε… γενική ανυποληψία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων

Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων διεξάγεται από την 1η Ιουλίου ως και τις 11 του μήνα στην Κομοτηνή και συγκεκριμενα σε οκτώ γήπεδα της Ροδόπης, ωστόσο γεγονός είναι ότι ελάχιστοι ακόμα και στην διοργανώτρια πόλη γνωρίζουν την διεξαγωγή της.

Αν και τους προηγούμενους μήνες το γεγονός προβαλλόταν ως το μείζον αθλητικό του καλοκαιριού, όταν έφτασε η ώρα της διεξαγωγής του έγινε αντιληπτό ότι η πλειοψηφία του κόσμου της πόλης της Κομοτηνής δεν γνωρίζει καν την διεξαγωγή του, κάτι λογικό από την στιγμή που ούτε κάποια συνέντευξη Τύπου για την προβολή του διοργανώθηκε αλλά ούτε και αφίσες τοποθετήθηκαν σε εμφανή σημεία της πρωτεύουσας της Ροδόπης ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος την διεξαγωγή των αγώνων.

Βέβαια, υπάρχει ο αντίλογος ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας και υπάρχουν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα που προφανώς ισχύουν και σε αυτούς τους αγώνες, συνεπώς και να υπήρχε προβολή ο κόσμος δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει τους αγώνες. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι παρά την επιχειρούμενη προβολή της σημαντικότητας της διοργάνωσης το προηγούμενο διάστημα, αυτή είναι προφανές ότι φτάνοντας στην έναρξή της έχει χάσει πολλή από την αίγλη της.

Αυτό οφείλεται ωστόσο όχι μόνο στην ελλιπή επικοινωνιακή προβολή (μέχρι και λάθος προγράμματα εστάλησαν) αλλά και στην αποχώρηση από την διοργάνωση των παραδοσιακά κορυφαίων δικηγορικών ομάδων (μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής Σόλωνας από την Αθήνα στον οποίο αγωνιζόταν και ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης). Παρόλα αυτά, η ουσία είναι ότι για το επόμενο 10ήμερο θα φιλοξενηθούν στην Ροδόπη συνολικά 18 ποδοσφαιρικές ομάδες, άρα πάνω από 200 δικηγόροι-ποδοσφαιριστές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία της περιοχής σε περίοδο πανδημίας.