Επιφυλακτικότητα, σκεπτικισμός και ελαφρά δυσαρέσκεια στον κόσμο της Ξάνθης για την επιλογή του Ιεροκλή Στολτίδη

Κάθε άλλο παρά με ικανοποίηση έχουν λάβει οι φίλοι της Ξάνθης τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ιεροκλής Στολτίδης θα αναλάβει επισήμως τις επόμενες ώρες τα καθήκοντα του στην Ξάνθη.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους στο διαδίκτυο και παρά την εμφανή προσπάθεια από συγκεκριμένους κύκλους να δημιουργηθεί κλίμα υπέρ αυτής της επιλογής, η πλειοψηφία όσων εκφράζουν την γνώμη τους στα social media δείχνει να μην συμφωνεί με αυτήν.

Οι περισσότεροι φίλαθλοι στέκονται στο θέμα της εμπειρίας που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση του υπευθύνου ποδοσφαιρικού τμήματος ή τεχνικού διευθυντή και την οποία αναμφισβήτητα δεν φαίνεται να διαθέτει ο Ιεροκλής Στολτίδης, έχοντας δουλέψει μόνο άλλη μια φορά και αυτή όχι σε ομάδα υψηλού επιπέδου αλλά στον Αγροτικό Αστέρα πριν 4-5 χρόνια, χωρίς μάλιστα να στεφθεί η παρουσία του εκεί από ιδιαίτερη επιτυχία.

Προβληματισμός υπάρχει και για το γεγονός ότι ο Στολτίδης είναι ουσιαστικά άνεργος όλο αυτό το διάστημα, μετά την άκομψη απομάκρυνσή του από τον Αγροτικό Αστέρα, αλλά και για την έλλειψη γνώσης των ιδιαιτεροτήτων της κατηγορίας της Super League 2 και των παρασκηνίων της, ειδικά έτσι όπως πάει να διεξαχθεί μετά την αναδιάρθρωση.

Οι πιο πολλοί χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ως ρίσκο την επιλογή Στολτίδη, από την οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της νέας προσπάθειας, έχοντας «καεί» στο πρόσφατο παρελθόν από τις περσινές επιλογές που παρά τις διορθωτικές προσπάθειες που έγιναν στην πορεία δεν άλλαξαν την αρνητική κατάληξη της μη ανόδου.

Επίσης, ενστάσεις φαίνεται να διατυπώνονται από μερίδα του κόσμου και για την πολυετή και απολύτως επιτυχημένη παρουσία του Ιεροκλή Στολτίδη στον Ολυμπιακό, την ομάδα δηλαδή που ουσιαστικά οδήγησε την Ξάνθη στην περιπέτεια της SL2, αλλά και για την διαρροή του ονόματος του γνωστού μάνατζερ Άγγελου Τραυλού ως ανθρώπου που τον προώθησε στους διοικούντες της Ξάνθης.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα που μόνον ως θετικό δεν μπορεί να εκληφθεί για τον νέο τεχνικό διευθυντή, με την καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης όλο αυτό το διάστημα να δημιουργεί εκ των πραγμάτων ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, από την στιγμή που έχουν διαρρεύσει και άλλα σαφώς πιο «εμπορικά» ονόματα που φέρεται να χτύπησε η Ξάνθη αλλά με τα οποία εν τέλει δεν κατέληξε σε συμφωνία (πχ Νταμπίζας, Κατσουράνης).

Βέβαια κάθε τέτοιου είδους πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί και σε ευκαιρία. Ο Στολτίδης θα βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στα «σχοινιά». Θα κληθεί από την πρώτη στιγμή που θα πιάσει επισήμως δουλειά να αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη και της διοίκησης αλλά και του κόσμου. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι διαθέτει μια άκρως ισχυρή προσωπικότητα, έχει άλλωστε αναδειχθεί και κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Super League προ 15ετίας, αλλά θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να ανατρέψει το υπάρχον σε βάρος του κλίμα. Έχει προσωπικές φιλοδοξίες και η Ξάνθη στα μάτια του μπορεί να αποτελέσει το σκαλοπάτι για να επιστρέψει όχι απλά σε υψηλό αλλά στο ανώτατο επίπεδο.