Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα τρία σημερινά παιχνίδια

Ενας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους αναμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύεικαι τους 51 αγώνες της διοργάνωσης και το ThrakiSportS αντιγράφει τις εκτιμήσεις του.

Οι σημερινοί αγώνες:

Σουηδία – Σλοβακία: «Πλέον αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μία «ζώνη» πολύ αμφίρροπων αγώνων. Ένας απ’ αυτούς θα είναι και το ματς Σουηδία-Σλοβακία. Οι Σλοβάκοι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου τους με τους Πολωνούς, παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, με τη μπάλα κάτω και είναι πάρα πολύ ωραία κι αποτελεσματική ομάδα. Απ’ την άλλη πλευρά η Σουηδία το θέλει πάρα πολύ αυτό το ματς. Δεν θα παίξει τούτη τη φορά τόσο κλειστά και με τον επιθετικό της στη… μεσαία γραμμή, όπως έκανε στο παιχνίδι με την Ισπανία. Θα πάρει μέτρα στο γήπεδο κι έχει την ποιότητα για να πάρει τη νίκη, σε ένα ματς που ούτως ή άλλως θα είναι πολύ «κλειστό».

Κροατία – Τσεχία: «Ακόμη ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι. Δύο ομάδες ίδιας «σχολής», με ίδιο στυλ ποδοσφαίρου σε ένα πολύ καθοριστικό ματς και για τους δύο. Η Κροατία έχει πολύ μεγαλύτερη πίεση μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από την Αγγλία και είναι αλήθεια πως μοιάζει πλέον να έχει κάνει τον «κύκλο» της σαν ομάδα. Σαφώς κι έχει παίκτες ποιότητας που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στον αγώνα με μία κίνησή τους, αλλά γενικά δείχνει «ξεζουμισμένη» σαν σύνολο και δεν έχει τη φρεσκάδα και τις ιδέες που είχε το 2018 στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Τσεχία έδειξε δυναμική στο πρώτο παιχνίδι της με την Σκωτία και έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση».

Αγγλία – Σκωτία: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Άγγλοι είναι το μεγάλο φαβορί. Αν όμως υπάρχει μία ομάδα, ειδικά στο «Νησί», που να γνωρίζει απόλυτα το παιχνίδι και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Άγγλων, αυτή δεν είναι άλλη απ’ την Σκωτία. Μπορεί να «ταιριάξει» την τακτική της πάνω στο παιχνίδι της Αγγλίας και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν στο τέλος, έφευγαν με την ισοπαλία οι Σκωτσέζοι, παρότι οι περισσότεροι δεν τους δίνουν μεγάλη… τύχη στο συγκεκριμένο ματς».