Ο «δήμιος» της Ξάνθης στα μπαράζ με Παναιτωλικό υπήρξε συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Νίκος Βέργος υπήρξε ο παίκτης που ουσιαστικά στέρησε από την Ξάνθη την άνοδο στην Super League 1. Είναι αυτός που πέτυχε το γκολ στα Πηγάδια στο εντός έδρας μπαράζ με τον Παναιτωλικό, το τελευταίο που κατά τα φαινόμενα θα μετρήσει ως… διπλό στην Ευρώπη. Αλλά και εκείνος που με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι επτά λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου μπαράζ στο Αγρίνιο, διατήρησε τους Αγρινιώτες στην SL1.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο Βέργος, που φέτος στον Παναιτωλικό σημείωσε την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του (6 γκολ, τα δύο στα μπαράζ με την Ξάνθη) υπήρξε στο παρελθόν συμπαίκτης του… Κριστιάνο Ρονάλντο, του παίκτη που με το γκολ που πέτυχε στη νίκη της Πορτογαλίας επί της Ουγγαρίας έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε Euro, ο παίκτης που απλά με την συμμετοχή του στην αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 6ου Ομίλου του Euro 2020 κατέρριψε ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος που συμμετέχει σε πέμπτη διαφορετική διοργάνωση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2004, 2008, 2012, 2016 και φέτος).

Δεκαέξι παίκτες είχαν συμμετοχή σε τέσσερα Euro αλλά κανείς σε πέντε. Αυτό το ρεκόρ κατέρριψε ο Ρονάλντο, ο οποίος για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε Euro απέναντι στην Εθνική Ελλάδος στην πρεμιέρα του 2004, κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ετοιμάζεται φυσικά να καταρρίψει πολλά ακόμα ρεκόρ, ελπίζοντας ότι θα οδηγήσει ξανά στην κορυφή την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, όπως έκανε πέντε χρόνια πριν στα γήπεδα της Γαλλίας. Με αυτόν τον σουπερστάρ του ποδοσφαίρου λοιπόν έχει παραστάσεις από κοινές προπονήσεις ο Νίκος Βέργος, αφού είχε υπάρξει συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βέργος ως παίκτης του Ολυμπιακού είχε δοθει δανεικός το καλοκαίρι του 2016 στην Ρεαλ Μαδρίτης Καστίγια, δηλαδή την δεύτερη ομάδα της Ρεαλ. Με την φανέλα της είχε απολογισμό 5 γκολ σε 25 συμμετοχές, κυρίως όμως είχε την ευκαιρία να ζήσει προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα, ως συμπαίκτης άρα και του Ρονάλντο. Ωστόσο στο τέλος εκείνης της σεζόν αποχώρησε από την ομάδα αφού η οψιόν αγοράς του από τους Ισπανούς δεν ενεργοποιήθηκε. Πέντε χρόνια μετά, τον έφερε ο δρόμος απέναντι στην Ξάνθη στα μπαράζ με τον Παναιτωλικό και χάρη και στις εμπειρίες που αποκόμισε δίπλα στον CR7 είχε την ικανότητα αλλά και την ψυχραιμία να σκοράρει και στα δυο ματς, στερώντας από τον ΑΟΞ την επιστροφη στην SL1…