ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Γκάφα στην προκήρυξη ενόψει των επαναληπτικών αναμετρήσεων σε Παίδες και Κορασίδες

Σε μια διατύπωση που είναι ικανή να προκαλέσει προβλήματα σε περίπτωση που χρειαστεί παράταση σε κάποιο από τα επαναληπτικά παιχνίδια του πρωταθλήματος Παίδων και Κορασίδων που ξανάρχισαν το περασμένο Σάββατο έχει προχωρήσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζει ότι στους πρώτους αγώνες δεν χρειάζεται παράταση σε περίπτωση ισοπαλίας οπότε στον δεύτερο αγώνα πρέπει να βγει νικητής, σε διαφορετική περίπτωση θα διεξάγονται παρατάσεις μέχρι να αναδειχθεί.

Αν υπάρξει όμως νικητής στον Α’ Αγώνα, ναι μεν δεν διεξάγεται παράταση αν ο δεύτερος λήξει ισόπαλος παρά μόνο αν η ομάδα που έχασε σε αυτόν νικήει με την ίδια διαφορά, ωστόσο από εδώ και πέρα δημιουργείται πρόβλημα γιατί η προκήρυξη λέει ότι θα «διεξάγεται παράταση ή παρατάσεις έως ότου η ομάδα που είχε χάσει τον πρώτο αγώνα νικήσει με περισσότερους πόντους».

Με βάση το γράμμα της προκήρυξης, αν ένας αγώνας οδηγηθεί τελικά στην παράταση και μετά το τέλος αυτής η ομάδα που είχε χάσει στον πρώτο αγώνα κερδίζει με λιγότερους ή ηττάται, θα πρέπει και πάλι να διεξάγονται παρατάσεις αφού ορίζεται ρητά ότι θα διεξάγονται «έως ότου η ομάδα που είχε χάσει τον πρώτο αγώνα νικήσει με περισσότερους πόντους».

Δηλαδή δεν προβλέπεται βάσει όσων έχουν γραφτεί στην προκήρυξη ενδεχόμενο η ομάδα που έχασε τον πρώτο αγώνα να ξαναχάσει ή να νικήσει με λιγότερους πόντους στην παράταση και εν τέλει να αποκλειστεί. Η διατύπωση πολύ απλά θα έπρεπε να είναι ότι θα παίζουν παρατάσεις μέχρι από το άθροισμα των πόντων στους δυο αγώνες να προκύπτει νικητής.

Οσο αυτονόητο και αν είναι στα μάτια όλων το ποιος προκρίνεται και ποιος όχι, η προκήρυξη αποτελεί κάτι σαν το νομικό θεμέλιο και θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση άπαντες αν ένας αγώνας πάει στην παράταση, εν τέλει η ομάδα που θα τον οδηγήσει εκεί δεν καταφέρει να νικήσει με περισσότερους πόντους και αρχίσει βάσει της συγκεκριμένης προκήρυξης να απαιτεί (όπως θα δικαιούται) να παιχτεί επιπλέον αγώνας, μέχρι να το πετύχει…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.