Γ’ Εθνική: Με Ρουμπιέ και Πεταλωτή «καθάρισε» παραμονή και Αμπελόκηπους η Αλεξανδρούπολη

Σπουδαίο διπλό παραμονής πήρε η Αλεξανδρούπολη στην Δράμα επικρατώντας 0-2 της ΑΕ Αμπελοκήπων καταδικάζοντας σε υποβιβασμό τους γηπεδούχους.

Οι Εβρίτες μπήκαν δυνατά με τον Βεζυρίδη στο 10′ και στο 13΄να σταματά τα σουτ των Ζώτου και Τρανόπουλου. Στο 24′ σε φάση διαρκείας στα καρέ των Αμπελοκήπων ο Παπάζογλου που ξεκίνησε βασικός έκανε το γύρισμα και από κοντά και με προβολή ο Ρουμπιές θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους παίρνοντας ρελάνς για το χαμένο πέναλτι με το Οφρύνιο.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Παπάζογλου θα χάσει τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Αλεξανδρούπολης, όταν βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή μετά την ασταθή απόκρουση του Βεζυρίδη, αλλά το σουτ που έκανε, πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πεταλωτής με κοντινή κεφαλιά στο 52′ θα δώσει σημαντικό προβάδισμα και θα κάνει το 0-2, μετά από πλαϊνή εκτέλεση φάουλ του Κώστα Πατσιώρα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μαλτέζος βγήκε τετ α τετ με τον Βεζυρίδη, τον πέρασε, αλλά αστόχησε από πλαϊνή θέση. Οι Αμπελόκηποι πίεσαν σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Συριτούδη.

Πλέον η Αλεξανδρούπολη έφτασε τους 20 βαθμούς έχοντας 4 παραπάνω από το Ορφάνι και θέλει 3-4 βαθμούς στα επόμενα 3 παιχνίδια για να καθαρίσει την κατηγορία κάνοντας την αρχή την Τετάρτη με τον σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή του ομίλου Ορφέα Ξάνθης. Από την άλλη οι Δραμινοί μόνο σε θαύμα ελπίζουν αφού θέλουν το 3/3 και διπλό αρχικά στην Χρυσούπολη.

ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΔΡΑΜΑΣ (Θωμάς Ματρακούκας): Βεζυρίδης, Αμανατίδης, Δημητριάδης, Στεργιανός, Κυσσίδης Θανάσης, Τρελλόπουλος, Τόπι, Χατζηδημητρίου, Σαινίδης, Περσίδης, Καραγκιοζίδης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Νίκος Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Ζώτος, Πεταλωτής, Κομεσίδης, Δορουγιδένης, Πατσιώρας Κ., Πατσιώρας Α. (69′ Θέμελης), Τρανόπουλος (85′ Ευστρατιάδης), Μαλτέζος (77′ Παγωνίδης), Παπάζογλου (69′ Αμπραχαμιάν), Ρουμπιές (77′ Λίτσιος).