Θρήνος για τον θάνατο 36χρονου από Covid – Εξέπνευσε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

ΣΟΚ στην περιοχή της Ορεστιάδας, αφού άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ένας 36χρονος που νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες διασωληνωμένος με κορονοϊό στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο άτυχος νεαρός που είναι από χωριό του δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα τις Καστανιές οι οποίες βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο σε αυστηρό lockdown, είχε αρχικά μεταφερθεί με ήπια συμπτώματα και ήταν σε θάλαμο Covid-19. Όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ, όπου όμως μετά το μεσημέρι εξέπνευσε, ανεβάζοντας τον θλιβερό απολογισμό των θανάτων από κορονοϊό στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες σε τρεις συντοπίτες μας.

Προχθές είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή επίσης στην ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, ένας 59χρονος από χωριό της Ορεστιάδας και μια 78χρονη από την περιοχή του Διδυμοτείχου. Μάλιστα οι πληροφορίες του Evros-news.gr από το χωριό του άτυχου 36χρονου αναφέρουν ότι και άλλα μέλη της οικογένειας του νοσούν από κορονοϊό, αλλά ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.

Κι όλα αυτά, ενώ οι Καστανιές παραμένουν ως τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Μαίου σε αυστηρό lockdown, μετά από τα πολλά κρούσματα που σημειώθηκαν κυρίως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Γι’ αυτό άλλωστε και σήμερα πραγματοποιήθηκαν rapid test ανίχνευσης του κορονοϊού, όπου ευτυχώς και τα 110 δείγματα που έδωσαν οι κάτοικοι, ήταν όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Επίσης ΑΡΝΗΤΙΚΑ ήταν και τα 125 δείγματα στα rapid test που διενεργήθηκαν από τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Ορεστιάδας. Άσχετα με το γεγονός αυτό, το πρόβλημα στην περιοχή της Ορεστιάδας είναι υπαρκτό, ενώ υπάρχουν και άλλα άτομα που προέρχονται από αυτήν και νοσηλεύονται στο Π.Γ.Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με κορονοϊό είτε στην ΜΕΘ, είτε στη μονάδα Covid-19.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/