Αινιγματικό ποστ από τον Μπάμπη Χατζημεστή για ορφανές ήττες και νίκες με πολλούς πατεράδες

«Η Νίκη έχει πολλούς πατέρες, η Ήττα είναι ορφανή. Καληνύχτα».

Με αυτό το μάλλον αινιγματικό ποστ ο Μπάμπης Χατζημεστής σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα το βράδυ της Δευτέρας.

Η ανάρτησή του έρχεται μετά την πρώτη ήττα του Ορφέα Ξάνθης από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου στην έδρα της σερραικής ομάδας.

Παρά την ήττα αυτή βέβαια, η ομάδα του παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ηρθε όμως η ανάρτηση και μετά τις διαδοχικές επιτυχίες του ΑΟΞ και τις αποτυχίες των αντιπάλων του, που είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει και ο ΑΟΞ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της SL2.

Είναι αλήθεια ότι και σε αυτήν την περίπτωση, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν σπεύσει να αναζητήσουν μερίδιο από την επιτυχία, αφού πέρα από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, είναι η πρώτη φορά που έγινε τόσος ντόρος επικοινωνιακά για το «πόσο προστατευμένη πήγε η ομάδα στη Νίκαια».

Δεν είναι τυχαίο ότι βγήκαν και τρεις ευχαριστήριες ανακοινώσεις, οι τελευταιες με διαφορά αρκετών ωρών από την πρώτη, που θα μπορούσε να δοθεί η αίσθηση ότι ειδικα από τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί και να… ζητήθηκε η έκδοσή τους για να κεφαλοποιήσουν και αυτά μερίδιο από την επιτυχία της ομάδας.

Πολιτικά πρόσωπα στα οποία έχει αναφερθεί ο Χατζημεστής ότι για μεγάλο διάστημα… μάλλον είχαν γυρίσει την πλάτη τους στη δική του ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, όπου και να αναφέρεται ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα με το αινιγματικό βραδινό ποστάρισμά του, μια μεγάλη αλήθεια είπε.

Η νίκη πάντα έχει πολλούς πατεράδες στον αθλητισμό (και όχι μόνο). Αντιθέτως, η ήττα είναι ορφανή και σχεδόν πάντα ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον…