Με νίκη πρωταθλητής ο ΑΟΞ, σε όποιο άλλο αποτέλεσμα μένει πιθανά 3ος ή 4ος αν λήξει αύριο το πρωτάθλημα

Η βόμβα που πέταξε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανατρέπει όλα μα όλα τα δεδομένα ενόψει της αγωνιστικής της Κυριακής, που μπορεί να αποδειχθεί η τελευταία του πρωταθλήματος εφόσον επιμείνει στην εισήγησή του και αποφασιστεί αναστολή της SL2.

Αν αυτή είναι πράγματι η τελευταία αγωνιστική, τα δεδομένα έχουν ως εξής: η Ξάνθη οφείλει να κερδίσει και κατακτά τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην SL1. Ετσι κι αλλιώς, για να μπορέσει να πάρει την 1η θέση ήθελε ουσιαστικά τρεις νίκες στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Νικαιας. Απλά θα γίνει πιο εύκολο το έργο της, αφού με την πρώτη και μόνο νίκη να έρθει και η πρωτιά.

Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται για την Ξάνθη αν ΔΕΝ κερδίσει. Εφόσον διεξαχθούν οι επόμενες δύο αγωνιστικές, θα έχει τουλάχιστον μια δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη θέση. Εφόσον ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο αυτές να μην διεξαχθούν, τα σενάρια είναι πολύ αρνητικά για τον ΑΟΞ στην περίπτωση που δεν κερδίσει στη Νίκαια και έρθουν ως αναμένονται τα άλλα αποτελέσματα, δηλαδή εφόσον ο Λεβαδειακός κερδίσει τον αδιάφορο Διαγόρα και ο Εργοτέλης τα Χανιά στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους.

Πάντα με δεδομένες τις νίκες Λεβαδειακό και Εργοτέλη, έχουμε τα εξής δεδομενα.

Αν νικήσει η Ξάνθη στη Νίκαια, πρωταθλήτρια βγαίνει η Ξάνθη φτάνοντας τους 48 βαθμούς, 2ος αναδεικνύεται ο Λεβαδειακός και πάει στο μπαράζ σε σχεδόν απόλυτη ισοβαθμία με τον Ιωνικό στους 47 (ευνοείται στην συνολική διαφορά τερμάτων), τρίτος μένει μοιραία ο Ιωνικός και μένει εκτός δυάδας και 4ος σε αυτήν την περίπτωση τερματίζει ο Εργοτέλης.

Αν έρθουν ισοπαλία Ιωνικός – Ξάνθη, πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Ιωνικός που φτάνει στους 48 βαθμούς, δεύτερος βγαίνει ο Λεβαδειακός που εφόσον νικήσει θα φτάσει τους 47, τρίτη θα μείνει η Ξάνθη ανεβαίνοντας στους 46 βαθμούς και στην 4η θέση ο Εργοτέλης που θα έχει σε περίπτωση δικής του νίκης 45.

Αν η Ξάνθη χάσει στην Νίκαια, τότε πρωταθλητής αναδεικνύεται και πάλι ο Ιωνικός που όπως γίνεται αντιληπτό θα παίζει για δυο αποτελέσματα. Θα φτάσει τους 50 βαθμούς. Δεύτερος βγαίνει ο Λεβαδειακός με 47 βαθμούς ενώ η Ξάνθη θα βρεθεί στην 4η θέση, εφόσον την φτάσει στους 45 βαθμούς ο Εργοτέλης.

Για να διευκρινιστεί το τελευταίο άκρως αρνητικό σενάριο για την Ξάνθη, στην ισοβαθμία ΑΟΞ και Εργοτέλης (που δεν έχουν παίξει για τα πλέι οφ) έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια με ένα γκολ διαφορά οπότε θα πάμε στην συνολική διαφορά τερμάτων που είναι αυτή τη στιγμή στο +15 για την Ξάνθη και στο +13 για τον Εργοτέλη. Ομως προφανώς αυτή θα γίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων σε αυτό το αρνητικό σενάριο +14 για την Ξάνθη (αν ηττηθεί με ένα γκολ στη Νίκαια) και +14 για τον Εργοτέλη (αν κερδίσει με ενα γκολ τα Χανια), οπότε θα πάμε στο επόμενο σενάριο που μετράει η καλύτερη επίθεση την οποία δεδομένα έχει ο Εργοτέλης (33 εναντι 26).

Υπενθυμίζεται ότι εξετάστηκαν τα σενάρια παίρνοντας ως δεδομένο ότι δεν θα έχουμε νέες εκπλήξεις και ο μεν Λεβαδειακός θα κερδίσει στην έδρα του τον αδιάφορο Διαγόρα, ο δε Εργοτέλης στην έδρα του τα Χανιά. Ωστόσο τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε αυτό το πρωτάθλημα, όπως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μόνον ο πρώτος θα ανέβει και ο δεύτερος θα παίξει μπαράζ. Γιατι ειδικά σε περίπτωση αναστολής του πρωταθλήματος θα φουντώσουν ακόμα πιο πολύ οι πιέσεις για να γίνει αναδιάρθρωση και να ανέβουν περισσότερες ομάδες (ενδεχομένως οι δύο πρώτοι απευθείας και το τρίτος σε μπαράζ με τον τελευταίο της SL1).

Για εναν λοιπόν ακόμα λόγο, είναι εξαιρετικά σημαντικό το ματς – τελικός της Κυριακής για τον ΑΟΞ. Και αποκτά πλέον τον χαρακτήρα του απόλυτου τελικού, αν πράγματι διακοπεί το πρωτάθλημα. Αλλιώς θα υπάρχουν δυο ακόμα τελικοί για τον ΑΟΞ και κάθε άλλη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας….