Επέτειος: 5 χρόνια από την κούπα της Μεικτής Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης στο Regions’ Cup

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή από την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ελλάδας στο Regions’ Cup από την Μεικτή Ομάδα Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ηταν πρωί 7ης Μαΐου, ημέρα Σάββατο και σε ημέρα δημοσιογραφικής απεργίας, όταν το ThrakiSportS λόγω της κρισιμότητας του τελικού ενημέρωνε το κοινό της Θράκης για την εξέλιξη του μεγάλου αγώνα στο γηπεδο του Πιερικού στην Κατερίνη που έβρισκε θριαμβευτρια την Μεικτή Ομάδα Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης με 2-0 επί της ΕΠΣ Πιερίας.

Το σκορ άνοιξε στο 35′ ο Γιάννης Καραγκιόζης μετά απο υπέροχη ατομική ενέργεια στην περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Μόνου, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο γκολ της Ξάνθης στον θεσμό (αφού ως τότε είχε προκριθεί με λευκές ισοπαλίες και προκρίσεις στα πέναλτι). Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Πάρης Κοτόπουλος στο 52′ εκμεταλλευόμενος τρομερό λάθος της άμυνας της Εύβοιας, με τον επιθετικό του Αβάτου να βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα της Εύβοιας τον οποίο και νίκησε.

Προπονητής της ΕΠΣ Ξάνθης, που στην συνέχεια εκπροσώπησε ως πρωταθλήτρια Ελλάδας την χώρα στο UEFA Regions’ Cup του Σαν Μαρίνο, ήταν ο Απόστολος Κουτρουλός. Σε εκείνον τον τελικό είχε χρησιμοποιήσει τους Ρούφο, Μπουνταγκίδη, Αλ. Σαρηγιαννίδη, Χακή Τζαμπάζ, Αλή Γκιουνγκιόρ, Κ. Τουργαΐδη, Π. Σαρηγιαννίδη, Μαυρόπουλο, Στ. Τουργαΐδη, Καραγκιόζη και Κοτόπουλο ενώ ως αλλαγές είχαν περάσει οι Κυριαζίδης, Ζάικος και Μπουρλόγλου.

Ξέφρενα ήταν τα πανηγύρια και συνεχίστηκαν για μέρες, καθώς μιλάμε αναμφισβήτητα για την μεγαλύτερη επιτυχία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θράκης τα τελευταία χρόνια, στην σημαντικότερη διοργάνωση που πραγματοποιεί η UEFA για να το αναπτύξει. Πέντε χρόνια μετά, οι περισσότεροι από αυτούς τους παίκτες συνεχίζουν να προσφέρουν στο ξανθιώτικο ποδόσφαιρο, ως μέλη κυρίως στις ομάδες της Γ’ Εθνικής (Ορφέα Ξάνθης, Αρη Αβάτου, Αναγέννηση Θαλασσιάς).