Μια 11αδα tips για τον αγώνα της πρεμιέρας των πλέι οφ ΑΟ Ξάνθη – Χανιά (15:30, LIVE ThrakiSportS)

Μεγάλη Τετάρτη και σήμερα έχουμε την έναρξη των πλέι οφ και την 1η αγωνιστική από τις συνολικά πέντε που θα διεξαχθούν στην οποία η Ξάνθη αντιμετωπίζει τα Χανιά στα Πηγάδια και το ThrakiSportS προσπαθεί όπως πριν από κάθε επίσημο ματς να σας βάλει στο κλίμα.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Η Ξάνθη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας, μαζεύοντας 41 βαθμούς. Συγκεντρωτικά είχε 11 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες, παραμένει όμως αήττητη στα 12 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει (και τα οποία έχει τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο). Αντίθετα τα Χανιά τερματίσανε στην 5η θέση συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς με απολογισμό 9 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες.

2. Για τρίτη φορά τη φετινή χρονιά θα αναμετρηθούν οι σημερινοί αντίπαλοι. Τόσο στο παιχνίδι του α’ γύρου στα Πηγάδια όσο και στο β’ γύρο στα Χανιά είχαμε λευκές ισοπαλίες, χωρίς να αναδειχθεί κάποιος νικητής. Μια επανάληψη ωστοσο ενός τέτοιου αποτελέσματος ενδεχομένως να αποδειχθεί καταστροφική για την Ξάνθη.

3. Οι δυο σημερινοί αντίπαλοι πριν τρεις μήνες έπαιξαν πάλι στην Ξάνθη για την 5η αγωνιστική του α’ γύρου όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0. Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις με ένα κλικ ΕΔΩ. Στην αναμέτρηση του β’ γύρου για την 16η αγωνιστική στα Χανιά ο ΑΟΞ απέσπασε το βαθμό ισοπαλίας με το 0 στην άμυνα αλλά και την επίθεση. Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Πέρα από αυτά τα παιχνίδια, δεν υπάρχει ουσιαστικά προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες. Πρέπει να πάμε 45 χρόνια πίσω για να βρούμε στην σεζόν 1976-1977 σύμφωνα και με όσα αναφέρει η wikipedia ότι ο ΑΟ Χανιά φιλοξένησε τον ΑΟ Ξάνθη στην Κρήτη για νοκ άουτ αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας κρίθηκε υπέρ της ομάδας των Χανίων με 2-1 στην παράταση. Ωστόσο όπως ανέλυσε εκτενές άρθρο του ThrakiSportS προ τριμήνου, επισήμως τουλάχιστον η σημερινή ΠΑΕ Χανιά δεν αποτελεί συνέχεια εκεινου του ΑΟ Χανιά αλλά του Κισσαμικού. Θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Προπονητής στην ομάδα των Χανίων είναι ένας πρώην παίκτης αλλά και προπονητής στην Ξάνθη, ο Νίκος Παπαδόπουλος. Στα Πηγάδια μάλιστα ξεκίνησε ουσιαστικά την προπονητική του καριέρα. Βοηθός προπονητή για την ομάδα των Χανίων είναι ο Θάνος Χατζηαθανασίου που πέρσι ήταν αναλυτής αγώνων στον ΑΟΞ στο επιτελείο του Κίκε Ραμίρεθ. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Μόνο δύο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, όπως έδειξε μια σχετική έρευνα του ThrakiSportS. Επιπλέον, ένας ήταν ο προπονητής που έχει κάτσει στον πάγκο και των δυο ομάδων μέχρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Χανίων ο Νίκος Παπαδόπουλος. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα  με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές έχει στη διάθεσή του ο προπονητής του ΑΟΞ, Μπάμπης Τεννές. Συμπεριέλαβε 21 παίκτες με τους Κέβιν Γκαρσία και Γιάννη Μυστακίδη να είναι εκτός. Δείτε την αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Η ομάδα των Χανιών ταξίδεψε στην Ξάνθη με τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο να έχει στην διάθεσή του συνολικά 20 ποδοσφαιριστές και τους 2 πρώην του Πανθρακικού, Άγγελο Ζιούλη και Κώστα Πλέγα να δηλώνουν παρόντες. Δείτε την αποστολή των Χανίων με ένα κλικ ΕΔΩ

9. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Θανάσης Τζήλος, πρώην της ΕΠΣ Ξάνθης και νυν του Συνδέσμου Λάρισας, με βοηθούς τους Γεωργακόπουλο της ΕΠΣ Πειραιά και Σαμοΐλη της ΕΠΣ Αθήνας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μπαϊρακτάρης της ΕΠΣ Αθήνας. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Απόλυτο φαβορί για το παιχνίδι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι ο ΑΟΞ! Μόλις 1.66 δίνει η νίκη της ομάδας της Θράκης. Δείτε τις αποδόσεις τόσο σε αυτό το ματς όσο και στα υπολοιπα με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Η αναμέτρηση ΑΟΞ – Χανιά όπως και οι άλλες δύο αναμετρήσεις της πρεμιέρας των πλέι οφ Ιωνικός – Λεβαδειακός και Εργοτέλης – Διαγόρας Ρόδου ξεκινούν στις 15:30 και θα υπάρχει live μετάδοση από το ThrakiSportS.