Τριετές συμβόλαιο και… ντεμπούτο με νίκη-πεντάρα για τον πρώην κόουτς του ΑΟΞ Τόνι Πόποβιτς

Οπως είχε γράψει πριν από αρκετές εβδομάδες το ThrakiSportS, ο Τόνι Πόποβιτς δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον νέο σταθμό της καριέρας του και αυτός δεν είναι άλλος, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, από τη… Νίκη Μελβούρης ή αν θέλετε Melbourne Victory.

Οι “navy blue”, όπως τους ονομάζουν στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες την επίτευξη συμφωνίας με τον «Πόπα» και μάλιστα φρόντισαν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πρόθεση να κάθεται στην άκρη του πάγκου τους για ακόμα τρεις σεζόν.

Παρέλαβε την ομάδα της Μελβούρνης στην τελευταία θέση της βαθμολογίας αλλά ήδη με το άκουσμα και μόνο της έλευσής του στην ομάδα ανέβηκε κατά μία θέση, αφού νίκησε την Western Sydney United με 5-4 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη νίκη της ομάδας της Μελβούρνης στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 14 βαθμούς προσπερνώντας τους Newcastle Jets που εχουν 13 και πλησιάζοντας την πρώην ομάδα του Πόποβιτς Perth Glory που έχει 18.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Μελβούρνης Αντονι Ντι Πέτρο ανακοίνωσε την τριετή συμφωνία με τον Πόποβιτς, που επιστρέφει στην Αυστραλία μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα και την Ξάνθη, την οποία όπως υποστηρίζουν στην Αυστραλία καθοδηγησε για έναν γύρο στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας την ομάδα εντός του στόχου του πρωταθλήματος αλλά παρόλα αυτά διεκόπη η συνεργασία του με την ομάδα. Στην Αυστραλία θυμίζουν ακόμα ότι ο Πόποβιτς έχει μια επιτυχημένη πορεία στο ενεργητικό του στο αυστραλιανό ποδόσφαιρο, καθώς είναι αυτός που οδήγησε την Western Sydney Wanderers στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της και, μάλιστα, στην παρθενική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα της A’ League, την περίοδο 2012-2013, κάτι που επανέλαβε και την περίοδο 2018-2019 με την Perth Glory.

Ο πρόεδρος της Melbourne Victory στην ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο Πόποβιτς, «με τη θαυμαστή προπονητική του εμπειρία και την εκτεταμένη του γνώση όσον αφορά το αυστραλιανό ποδόσφαιρο, είναι σίγουρο ότι θα προσδώσει μια νέα πνοή και μια νέα ώθηση στη Melbourne Victory, οδηγώντας την και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών». Επισήμως ο Πόποβιτς θα αναλάβει τα πλήρη καθήκοντά του τον Ιούλιο, ενώ θα έχει τη συνολική επίβλεψη και υπευθυνότητα ολόκληρου του ανδρικού ποδοσφαιρικού τμήματος σε κάθε πτυχή του, αγωνιστική και μη.

Ο ίδιος δήλωσε φανερά ενθουσιασμένος από την ευκαιρία που του δίνεται να εργασθεί σε μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες του A’ League. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Πόποβιτς, χρέη προσωρινού προπονητή θα εκτελεί ο Στιβ Κιν, μέχρι πρότινος βοηθός του απολυθέντος προπονητή Γκραντ Μπρέμπνερ.

Στα ρεπορτάζ από την Αυστραλία υπενθυμίζουν ότι ο Τόνι Πόποβιτς γωνίστηκε ως σέντερ μπακ στη Sydney United (και μετέπειτα Sydney FC), την ιαπωνική Sanfrecce της Χιροσίμα και την Crystal Palace της αγγλικής Premier League. Έκανε επίσης 58 εμφανίσεις με την Εθνική Αυστραλίας και πέτυχε 8 γκολ. Στην προπονητική του διαδρομή εργάστηκε ως βοηθός στην Sydney FC (2008-2011), βοηθός στην Crystal Palace (2011-2012), στην Western Sydney Wanderers (2012-2017), στην τουρκική Karabukspor, στην Perth Glory (2018-2020) και στην Ξάνθη.