Super League: Για 11η σερί φορά ο Μάνταλος δεν κατάφερε με την ΑΕΚ να νικήσει τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ αναμετρήθηκε με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν ξανά επί της «Ένωσης» με 2-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Βασικοί για τον Μανόλο Χιμένεθ ήταν τόσο ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, όσο και οι πρώην παίκτες της Ξάνθης και του Πανθρακικού, Στράτος Σβάρνας και Γιώργος Αθανασιάδης αντίστοιχα.

Με το αποτέλεσμα αυτό, όπως αναφέρουν οι στατιστικολόγλοι, συμπληρώθηκε 11άδα αγώνων που η ΑΕΚ δεν κατορθώνει να κερδίσει τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο- με τον τελευταίο να έχει τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του. Βέβαια, ο Πέτρος Μάνταλος έχει λάβει μέρος στα πιο πολλά από αυτά, αλλά έχει κερδίσει και τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό επιτυγχάνοντας γκολ και αναδεικνυόμενος MVP. Πάνε όμως πέντε χρόνια από τότε.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές καλές στιγμές, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν αρκετά μπλοκαρισμένες, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μάνταλου στο 24′ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του στο β’ μέρος, και με την συνεργασία των Ελ Αραμπί και Μπρούμα που είχαν περάσει στην ανάπαυλα το παινχίδι, άνοιξε το σκορ στο 50′. Ο Μπρούμα στο 90+2′ έκλεψε τη μπάλα από τον Νεντελτσεάρου και με εύκολο πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ έμεινε στους 55 βαθμούς και την 4η θέση, τρεις κάτω από Άρη και ΠΑΟΚ που ισοβαθμούν στους 28 και κοιτάζει τον ερχόμενο επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι ήδη πρωταθλητής, φτάνοντας τους 82 βαθμούς, με το μυαλό του να είναι επίσης στον επαναληπτικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο.