Πρωτιά Κατραντζή στην επιστροφή του σε αγώνες στο ΟΑΚΑ, μια πρωτιά και τρεις δεύτερες θέσεις για Κούγκουλο

Αισθητά καλύτερες ήταν οι επιδόσεις των κορυφαίων ελλήνων κολυμβητών στην διήμερη συνάντηση του ΟΑΚΑ, που αποτέλεσε και κριτήριο για τον σχηματισμό της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης.

Ο Ξανθιώτης Χρήστος Κατραντζής του Παναθηναϊκού, αν και πέρυσι είχε γίνει γνωστό ότι θα εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό, επέστρεψε, αγωνίστηκε και αναδείχθηκε πρώτος στα 50 μέτρα πεταλούδα το απόγευμα της Κυριακής με επίδοση 24.27 που ειναι η έβδομη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του. Δεύτερος στην συγκεκριμένη κούρσα αναδείχθηκε ο Εβρίτης Τάσος Κούγκουλος του ΝΟΑ με 24.80 (τέταρτη επίδοση καριέρας καθώς έχει 24.61), που ειναι ακόμα έφηβος ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας ακόμα Εβρίτης, ο πρώην αθλητής του ΟΦΘΑ και νυν του ΠΑΟΚ Χρήστος Παπαδόπουλος.

Αυτός ήταν ο τέταρτος χρονικά αγώνας του Κούγκουλου στο διήμερο. Ο νεαρός πρωταθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης αγωνίστηκε και το πρωί της Κυριακής στα 100 μέτρα ύπτιο. Εκεί αναδείχθηκε επίσης δεύτερος με 58.40 που είναι η τρίτη του επίδοση (PB 57.82). Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος του Άρη.

Το Σάββατο ο Κούγκουλος τερμάτισε με 26.30 στα 50 μέτρα ύπτιο, καταλαμβάνοντας την 2η θέση πίσω από τον Γιώργο Σπανουδάκη που σημείωσε 25.71. Υπενθυμίζεται οτι ο Σπανουδάκης από τη Μεγάλη Δευτέρα θα είναι στην Αλεξανδρούπολη συμμετέχοντας στο καμπ προετοιμασίας.

Λίγο αργότερα ο πρωταθλητής του ΝΟΑ αναδείχθηκε 1ος στα 100 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 54.74 που είναι η δεύτερη καλύτερη ατομική του επίδοση (PB: 54.68). Αυτή ήταν και η σημαντικότερη επιτυχία του νεαρού Εβρίτη κολυμβητή από πλευράς κατάταξης στο διήμερο του ΟΑΚΑ.