Στην Βάρνα η τελευταία ευκαιρία της Κελαϊδίτη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και «χάλασαν» την προσπάθεια της Ελένης Κελαϊδίτη στο προολυμπιακό Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής της Τασκένδης, όπου η Ελληνίδα εκπρόσωπος δεν κατόρθωσε να έρθει πιο κοντά στην ολυμπιακή πρόκριση.

Στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του προκριματικού, η 21χρονη πρωταθλήτρια υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος στην κορδέλα, που είχε ως συνέπεια να πάρει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο συγκεκριμένο όργανο (15,150 β.), ενώ η εξαιρετική εμφάνισή της στις κορύνες (23,450 β.) δεν στάθηκε αρκετή για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η Κελαϊδίτη έφτασε έτσι τους 80,900 βαθμούς ως άθροισμα στο σύνθετο ατομικό, συγκομιδή που δεν της επιτρέπει να τερματίσει αρκετά ψηλά στην Τασκένδη, ώστε να κερδίσει πόντους στην ειδική προολυμπιακή κατάταξη. Μια ημέρα πριν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην μπάλα, όπου βαθμολογήθηκε με 23,100 β., ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν εξίσου καλή στο πρόγραμμά της στο στεφάνι, όπου είχε δύο άτυχες στιγμές και περιορίστηκε στους 19,200 β.

Η προσπάθεια της Κελαϊδίτη θα συνεχιστεί στα δύο εναπομείναντα παγκόσμια κύπελλα, σε Μπακού (7-9 Μαΐου) και Πέζαρο (28-30 Μαΐου), έχοντας πλέον περιορισμένες πιθανότητες να διεκδικήσει ένα από τα τρία ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από την συγκεκριμένη σειρά αγώνων.

Παρόλα αυτά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα έχει ούτως ή άλλως μία ακόμη ευκαιρία για την κατάκτηση της ολυμπιακής πρόκρισης, μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί 9-13 Ιουνίου στην θρακική πόλη της Βάρνας στη Βουλγαρία, όπου θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.