LIVE από το Βουζουνεράκειο για την SL2: ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟ Ξάνθη

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στον αγώνα ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟ Ξάνθη και παράλληλα θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη και στα υπόλοιπα 2 παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη στον αγώνα της Ξάνθης στο Βουζουνεράκειο με τον ΟΦ Ιεράπετρας για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ώρα 13:40 Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου για την 21η αγωνιστική, καθώς παράλληλα με τον αγώνα της Ιεράπετρας διεξάγονται και οι αναμετρήσεις του Λεβαδειακού με τον Ιωνικό και του Διαγόρα με τα Τρίκαλα. Την Κυριακή θα γίνουν τ’ άλλα τρία παιχνίδια της αγωνιστικής.

Ώρα 13:42 Αφενός και το ενδιάφερον των φίλων της Ξάνθης εκτός από το παιχνίδι του ΑΟΞ θα στραφεί και στο ντέρμπι της Λειβαδιάς

Ώρα 13:46 Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για αυτήν την αναμέτρηση είναι ότι οι φίλοι του ΑΟΞ δείχνουν να επιθυμούν ισοπαλία, κάτι που εφόσον συμβεί θα φέρει την Ξάνθη 6 βαθμούς μακριά από την κορυφή και 1 μακριά από την 2η θέση, μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και συνολικά έξι πριν πέσει η αυλαία.

Ώρα 13:50 Ο ΑΟΞ προέρχεται από την σημαντική εντός έδρας νίκη με τον Διαγόρα Ρόδου που τον κρατάει στην 3η θέση και στους -3 βαθμούς μακριά από τον 2ο Λεβαδειακό και τους -8 από τον πρωτοπόρο Ιωνικό.

Ώρα 13:51 Παράλληλα, αυτό θα είναι και το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Συνολικά στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Ώρα 13:53 Ο ΟΦ Ιεράπετρας προέρχεται από τη μεγάλη ήττα με 4-0 στο Ηράκλειο απέναντι στον Εργοτέλη και βρίσκεται στην 11η και προτελευταία θέση, ισόβαθμος με την τελευταία ΑΕ Καραϊσκακης. Θέλει να πετύχει δεύτερη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι που δίνει στην έδρα του.

Ώρα 13:59 Από τα ξεχωριστά στοιχεία της αναμέτρησης, πρεμιέρα θα κάνει όπως φαίνεται η νέα εμφάνιση του ΑΟΞ, όπως μπορείτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 14:02 Μικρή και σύντομη η προϊστορία των δύο ομάδων· πιο συγκεκριμένα υπάρχει το ματς στον 1ο γύρο που έπαιξαν στα Πηγάδια, όπου ο ΑΟΞ επικράτησε δύσκολα 2-1. Ήταν επίσης το «κύκνειο άσμα» του Τόνι Πόποβιτς στον πάγκο των θρακιωτών.

Ώρα 14:04 Επίσης αυτό είναι και το πρώτο του Μπάμπη Τεννέ κόντρα στο ΟΦΙ καθώς δεν τον αντιμετώπισε ποτέ με καμία από τις ομάδες που έχει κοουτσάρει στα 27 χρονια της προπονητικής καριέρας του.

Ώρα 14:08 Ο προπονητής Μανώλης Παπαματθαιάκης και τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που συνδέουν τον ΑΟΞ με τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Ώρα 14:09 Στο παρελθόν τέσσερις ήταν αυτοί έχουν φορέσει τόσο την φανέλα της Ξάνθης όσο και αυτήν του ΟΦ Ιεράπετρας, ενώ εννιά είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε διάφορες ομάδες της Θράκης και στον ΟΦ Ιεράπετρας (πλέον μπορούν να θεωρηθούν 11 με την προσθήκη των δύο δανεικών).

Ώρα 14:11 Η ενδεκάδα του ΑΟΞ: Ίτσο, Βέρκερ, Τζούρμαν, Πέτροβιτς, Σρόιγεν, Σιατραβάνης, Θυμιάνης, Έμπερτ, Ντίνας, Βόλτερς, Μικελτάτζε

Ώρα 14:12 Η ενδεκάδα του ΟΦΙ: Μανουσάκης, Περδίκης, Χατζητερζόγλου, Αρναούτογλου, Βογιατζής, Φουάσης, Τεγούσης, Τσιλιγγίρης, Ντάλα Κόστα, Μπαράτα, Πριόνας

Ώρα 14:15 Με εκπλήξεις αυτό το αρχικό σχήμα του ΑΟΞ· ο Τάτος μένει στον πάγκο, ενώ ύστερα αππο μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ράντι Βόλτερς θα αγωνιστεί ως βασικός

Ώρα 14:18 Από την πλευρά του ΟΦΙ, βασικοί στο σχήμα είναι τόσο ο δανεικός από τον ΑΟΞ Γιώργος Τσιλιγγίρης, αλλά και πρώην αμυντικός της ομάδας Οκάν Χατζητερζόγλου

Ώρα 14:23 Το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης είναι η Ξάνθη σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Το διπλό βρίσκεται μόλις στο 1.45 ενώ η ισοπαλία στο 3.60 και ο άσσος στο 8.70.

Ώρα 14:29 Διαιτητής της Super League 1 ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση και πρόκειται για τον Κωσταντίνο Περράκη από τον Σύνδεσμο Αθηνών με βοηθούς τους Βεργέτη (ΕΠΣ Αργολίδας) και Μαλανδρή του (ΕΠΣ Χαλκιδικής) ενώ 4ος Διαιτητής ορίστηκε Κουκουράκης (ΕΠΣ Χανιών).

Ώρα 14:32 Σε καλές καιρικές συνθήκες προετοιμάζονται οι δύο ομάδες

Ώρα 14:40 Εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ώρα 14:43 Ο Θυμιάνης αρχηγός για τον ΑΟΞ στην αναμέτρηση

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση

4′ Πρώτη τελική για τον ΑΟΞ με το πλασέ του Έμπερτ να μπλοκάρει ο Μανουσάκης

5′ Ο Ράντι Βόλτερς σε ρόλο αριστερού φουλ μπακ, στο 3-5-2 του Τεννέ.

7′ Ανοίγει το σκορ ο Λεβαδειακός στο ντέρμπι με ωραίο σουτ του Πολέτο. Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-0

10′ Επικίνδυνη σέντρα του Μπαράτα από δεξιά, απομακρύνει με γροθιές ο Ίτσο.

12′ Πρώτη κίτρινη για τους γηπεδούχους στον Φουάση, για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σιατραβάνη.

15′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΟΞ! Ο Βέρκερ τροφοδότησε με μαγική διαγώνια τον Βόλτερς, ο οποίος κοντρόλαρε με το αριστερό και σούταρε με το δεξί στην απέναντι γωνία, αλλά ο Μανουσάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

17′ Ο Βέρκερ παίζει κεντρικός σέντερ μ[πακ στην τριάδα, με τον Πέτροβιτς δεξιά και τον Τζούρμαν αριστερά.

18′ Κίτρινη κάρτα στον Τεγούση για μαρκάρισμα στον Πέτροβιτς.

20′ Παραμένει το 0-0 μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, με την Ξάνθη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μια πολύ καλή στιγμή.

29′ Γκολ στη Ρόδο… Διαγόρας – ΑΟ Τρίκαλα 1-0

30′ Ωραία ξέφυγε ο Σιατραβάνης, μοίρασε στον Έμπερτ το σουτ όμως κόντραρε

32′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΟΞ! Ο Βέρκερ και πάλι έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Έμπερτ πρόλαβε τον Μανουσάκη στην έξοδο και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως βγήκε άουτ

35′ Κίτρινη κάρτα στον Αρναούτογλου για μαρκάρισμα στον Σιατραβάνη.

36′ Τελική για την Ιεράπετρα… Ο Ντάλα Κόστα έκανε το μακρινό σουτ, ωστόσο ήταν αδύναμο και μπλόκαρε σταθερά ο Ίτσο

40′ Κίτρινη στον Βόλτερς για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντορυ.

44′ 1′ έξτρα χρόνος

45+1′ Γκολ για τον ΟΦ Ιεράπετρας. Ο Ντάλα Κόστα με φανταστικό πλασέ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ίτσο και άνοιξε το σκορ. ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟ Ξάνθη 1-0

45+2′ Τέλος ημιχρόνου. Η Ξάνθη είχε δύο σπουδαίες στιγμές στο 15′ με τον Βόλτερς και το 32′ με τον Έμπερτ να ανοίξει το σκορ, αλλά πληγώθηκε στην πρώτη ουσιαστικά φάση των γηπεδούχων με το όμορφο σουτ του Νταλα Κόστα. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟ Ξάνθη 1-0

Ώρα 15:40 Το ίδιο σκορ και στα τρία παινχίδια στο ημίχρονο, καθώς πέρα από το παινχίδι της Ιεράπετρας έχουμε: Διαγόρας Ρόδου – Τρίκαλα 1-0 και Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-0.

Ώρα 15:47 Επιστρέφει η Ξάνθη στον αγωνιστικο χώρο με δύο αλλαγές. Καπνίδης και Θανάσης Παπάζογλου στις θέσεις των Πέτροβιτς και Ντίνα.

46′ Σέντρα στο β’ μέρος.

47′ Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη για την Ξάνθη.

48′ Καλή στιμγή για τον ΟΦΙ, με τον τεγούση να μην μπορεί να πλασάρει σωστά.

49′ Γυρίζει σε… πειραματική τετράδα ο Τεννές με φουλ ρίσκο. Βόλτερς και Σιατραβάνης σε ρόλο αριστερού και δεξιού οπισθοφύλακα, σε ένα επιθετικό αλλά… πρωτόγνωρο σχήμα.

50′ Πρώτη φορά και Καπνίδης και Θανάσης Παπάζολγου και Μικελτάτζε στον αγωνιστικό χώρο για τον ΑΟΞ. Ο Μικελτάτζε παίζει δεξί εξτρέμ, ο Σρόιγεν αριστερά, ενώ Καπνίδης και Παπάζογλου στην κορυφή.

51′ Σέντρα του Έμπερτ απο αριστερά, αλά ο προωθημένος Τζούρμαν δεν έπιασε γεμάτα τη μπάλα.

55′ Η Ξάνθη έχει την κατοχή και γεμίζει την πειροχή με τα δύο φορ, αλλά αναπόφευκτα αφήνει αρκετούς χώρους πίσω.

56′ Δύο αλλαγές για τον ΟΦΙ. Ο Χατζηπιρπιρίδης στη θέση του Νταλα Κόστα και ο Βουό στη θέση του Μπαράτα.

57′ Αλλαγές για την Ξάνθη. Ο Τεσίγια στη θέση του Θυμιάνη και ο Μυστακίδης στη θέση του Σρόιγεν.

58′ Γκολ για τον Ιωνικό που ισοφαρίζει μ ωραίο πλασέ του Ματσούκα. Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-1

62′ Παρά τις πολλές αλλαγές του Τεννέ, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην εικόνα, με την Ξάνθη να είναι παντελώς αποσυντονισμένη.

64′ Γκολ για τον Διαγόρα Ρόδου. Διαγόρας – Τρίκαλα 2-0

67′ Αλλαγή για τον ΟΦΙ. Ο Καψάλης στη θέση του Φουάση, που είχε και κίτρινη κάρτα.

69′ Σχεδόν δεν μπορεί να διακριθεί ποιος παίζει σε ποια θέση. Όλοι γεμίζουν την αντίπαλη πειροχή.

70′ Καλή φάση από το γυριστό σουτ του Καπνίδη μετά το κόρνερ του Σιατραβάνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

74′ Αλλαγή για τον ΟΦΙ. Ο Χηντζίδης στη θέση του Αρναούτογλου.

75′ Καλό σουτ του Καωάλη, η μπάλα κόρνερ μετά από επέμβαση του Ίτσο.

78′ Καλό σουτ του Σιατραβάνη, μπλοκάρει ο γκολκίπερ.

79′ Γκολ για τον Ιωνικό. Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-2

81′ Γκολλλ για την Ξάνθη. Ο Καπνίδης εκμεταλλέυτηκε το λαθος γύρισμα της άμυνας και με πλασέ ισοφάρισε. ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟ Ξάνθη 1-1

83′ Η Ξάνθη από το πουθενά ουσιαστικά, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρίποντο και να κυνηγήσει την άνοδο. Η ισοπαλία δεν φτάνει όμως, χρειάζεται μόνο το τρίποντο.

86′ Τελική ευθεία στο ματς. Η Ξάνθη παλέυει για το γκολ της νίκης.

87′ Τεράστια ευκαιρία για τον Γιάννη Μυστακίδη, που στέλνει τη μπάλα άουτ με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Παντελιάδη.

89′ Γκοοολλ για την Ξάνθη. Ο Θανάση Παπάζολγου λεβαλε την κόντρα στον Μανουσάκη, ο Μικελτάτζε το εκμεταλλέυτηκε και πλάσαρε για το 1-2. ΟΦ Ιεράπετρας – Ξάνθη 1-2

90′ 5′ έξτρα χρόνος.

90+6′ Τέλος παιχνιδιού. Η Ξάνθη ήταν κάκιστη σε όλο το παινχίδι, αλλά με δύο τεράστια λάθη του ΟΦΙ έκανε την ανατροπή και πήρε το σημαντικό τρίποντο. Τελικό αποτέλεσμα: ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΟ Ξάνθη 1-2

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ…