«Βουνό» τα προβλήματα στον ΑΟΞ ενόψει του σαββατιάτικου ταξιδιού στην Ιεράπετρα

Κάποιες ενοχλήσεις που ένιωσε στο γόνατο στάθηκαν η αιτία που ο Ντάριλ Βέρκερ όχι απλά δεν αγωνίστηκε την Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Διαγόρα Ρόδου αλλά δεν συμπεριελήφθη τελικά ούτε στην αποστολή.

Το ιατρικό τιμ της Ξάνθης παρακολουθεί την κατάσταση αλλά εκτιμάται ότι άμεσα θα επιστρέψει στις προπονήσεις και δεν θα απουσιάσει τελικά στα επόμενα παιχνίδια, πρακτικά στο ματς με την Ιεράπετρα αφού έχει δηλωθεί για να εκτίσει ποινή με την Παναχαϊκή (που να ήξεραν για να τον δηλώσουν με Διαγόρα). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι ο Μπάμπης Τεννές δεν έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό από προβλήματα.

Ενόψει της αναμέτρησης στην Ιεράπετρα δεδομένα δεν μπορεί να υπολογίζει τον Ελίνι Δημούτσο, ο οποίος επίσης είναι τιμωρημένος λόγω καρτών και έχει δηλωθεί να εκτίσει σε αυτό το ματς την τιμωρία του. Από εκεί και πέρα, τραυματίας αποχώρησε την Κυριακή και ο Μπριλάντε (αντικαταστάθηκε από τον Δημούτσο και με δεδομένη την απουσία του τελευταίου, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μην έχει κάτι σοβαρό).

Η σοβαρότητα της κατάστασης του Αυστραλού δεν έχει ξεκαθαρίσει αλλά παρόλο που οι πρώτες ενδείξεις ήταν ενθαρρυντικές, κρίνοντας και από το παρελθόν, η παρουσία του πρέπει να θεωρηθεί αμφίβολη όπως δεδομένα αμφίβολη για την συγκεκριμένη αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου είναι η συμμετοχή και των Γιάννη Μυστακίδη και Τάσου Παπάζογλου.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να προσθέσουμε φυσικά και τον έτερο αρχηγό Γιάννη Στάθη που πάντως ανεβάζει ρυθμούς και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να επιστρέψει και να βοηθήσει τουλάχιστον στα πλέι οφ, αλλά και ο βούλγαρος φορ Γκεόργκι Βασίλεφ που ξεκινά σιγά σιγά ατομικά προγράμματα αλλά με δεδομένη και την πολύμηνη αποχή εξαιτιας των χιαστών που έπαθε μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να προλάβει να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε ματς της σεζόν.