Poll: Τι συμφέρει τον ΑΟΞ στο Λεβαδειακός-Ιωνικός; Να κερδίσουν οι Βοιωτοί ή οι Νικαιώτες;

Το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει φτάσει πλέον στην πιο κρίσιμη καμπή του και το προσεχές Σάββατο θα ξεκαθαρίσουν πολλά αναφορικά με τις θέσεις που θα τερματίσουν οι ομάδες στην κανονική του διάρκεια, δεδομένου ότι την ώρα που θα δοκιμάζεται η Ξανθη στην Ιεράπετρα, οι δυο πρωπορευόμενοι θα κοντράρονται μεταξύ τους.

Ποιο αποτέλεσμα ωστόσο συμφέρει τον ΑΟΞ σε αυτό το παιχνίδι, με δεδομένο βέβαια ότι η θρακιώτικη ομάδα θα κάνει το χρέος της και θα κερδίσει στην Ιεράπετρα; Αυτήν την στιγμή, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και επτά πριν το τέλος όλου του πρωταθλήματος, ο Ιωνικός είναι 8 βαθμούς πάνω από τον ΑΟΞ και ο Λεβαδειακός 3 βαθμούς πάνω από τον ΑΟΞ. Με δεδομένο ότι οι Ξανθιώτες θα κερδίσουν, η διαφορά με έναν από τους δύο ή και με τους δύο θα μειωθεί.

Αν νικήσει ο Λεβαδειακός, τότε θα διατηρηθεί η διαφορά των 3 βαθμών από την 2η θέση όπου θα παραμένει ο Λεβαδειακός αλλά θα μειωθεί στους 5 βαθμούς η διαφορά από την 1η θέση που οδηγεί απευθείας στην SL1, στην οποία δεδομένα θα είναι ο Ιωνικός και μετά το πέρας της 21ης αγωνιστικής. Ο ΑΟΞ θα έχει μετά έξι αγωνιστικές για να προσπεράσει και τις δυο αυτές ομάδες, τις οποίες και θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ με στόχο να τις προσπεράσει. Με νίκη επί της μιας θα καπαρώνει δεδομένα την 2η θέση και επί της άλλης θα μειώνει στους 2 τη διαφορά και θα προσδοκά σε ένα ακόμα στραβοπάτημα του Ιωνικού, εφόσον φυσικά πάντα ο ΑΟΞ κάνει το απόλυτο.

Αν νικήσει ο Ιωνικός, τότε θα διατηρηθεί η διαφορά των 8 βαθμών από τον πρωτοπόρο και αντικειμενικά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί αυτή η διαφορά στις εναπομείνασες 5 αγωνιστικές, αφού ακόμα και αν θεωρηθεί ότι η Ξάνθη θα κερδίσει στο μεταξύ τους ματς στα πλέι οφ, η διαφορά θα είναι και πάλι στου πέντε και θα απαιτούνται ακόμα δύο στραβοπατήματα. Σε αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο της ήττας του Λεβαδειακού, η Ξάνθη θα πιάσει στην 2η θέση τους Βοιωτούς και μάλιστα θα τους προσπεράσει, αφού πλεονεκτεί στην ισοβαθμία. Θα έχει έτσι πλεονέκτημα έδρας και στο μεταξύ τους παιχνίδι στα πλέι οφ και γενικά θα έχει πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, που θα οδηγήσει στο μπαράζ για μια θέση στην SL1 με τον προτελευταίο της, δηλαδή έναν εκ των Παναιτωλικού, ΑΕΛ ή ΟΦΗ.

Αν τέλος έρθουν Λεβαδειακός και Ιωνικός ισόπαλοι και πάντα με δεδομένο ότι ο ΑΟΞ θα κερδίσει στην Ιεράπετρα, οι Ξανθιώτες θα παραμείνουν μεν στην 3η θέση αλλά η διαφορά τους από τον 2ο Λεβαδειακό θα είναι μόλις ενας βαθμός και από τον πρωτοπόρο Ιωνικό θα είναι 6 βαθμοί. Θα μπει με μειονέκτημα στα μπαράζ, αλλά με νίκες σε όλα αυτά τα ματς θα έχει δεδομένα εξασφαλισμένη την 2η θέση των μπαράζ και θα ελπίζει σε μια ακόμα ήττα του Ιωνικου για να πιάσει την 1η θέση και να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο.

[Total_Soft_Poll id=”26″]