Καθάρισαν το γήπεδο στην γειτονιά της Ολυμπιάδας οι εθελοντές των «Φίλων Αδέσποτων Κομοτηνής»

Οι Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής ξαναχτύπησαν για ακόμα μια φορά στην πόλη της Κομοτηνής με μια όμορφη εθελοντική δράση! Αυτήν την φορά μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν καθαρισμό στο γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στην Ολυμπιάδα  Κομοτηνής και μάλιστα φύτεψαν και δέντρα όπως έχουν  κάνει και άλλη φορά στο παρελθόν.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι ίδιοι μαζί με εθελοντές, τρεις μάλιστα εκ των οποίων ήταν μαθητές, συγκέντρωσαν 14 σακούλες και έναν γεμάτο κάδο σκουπιδιών.

Επίσης, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και συνομίλησαν για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, την καταστροφή που δέχεται ο πλανήτης από τα σκουπίδια, το πως τα άγρια ζώα παγιδεύονται και πεθαίνουν από τις ανθρώπινα απορρίμματα και το πως πολλά από αυτά καταλήγουν και στο δικό μας στομάχι.

Επίσης στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, στους χώρους πρασίνου, φύτεψαν πέντε δεντράκια ελληνικής χλωρίδας (συγκεκριμένα μελικουκιά, κουτσουπιά, φράξο και όρνο) ενώ στην συνέχεια λίγα μέτρα πιο κάτω, στον ποταμό Βοσβόζη, ήρθαν «αντιμέτωποι» με τον όγκο μπάζων και σκουπιδιών που δυστυχώς συνθέτει σήμερα τον βιότοπο αυτό εξαιρετικής ομορφιάς.

«Η τραγική αυτή κατάσταση αποτελεί ντροπή για την πόλη μας» επισημαίνουν οι ίδιοι στην ανάρτησή τους διερωτώμενοι «άραγε αυτή η χώρα που ζούμε δεν έχει υπογράψει συμβάσεις για την προστασία των βιότοπων και του περιβάλλοντος; Πως είναι δυνατόν οι πνεύμονες πρασίνου της πόλης να κατακλύζονται από αντιαισθητικές εικόνες μπάζων και σκουπιδιών;».

Τα μέλη της ομάδας πάντως υπογραμμίζουν ότι οι παρεμβάσεις τους θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον και «όπως προαναγγείλαμε θα εμπλουτιστούν».