Volley League: Με Κουμεντάκη ο ΠΑΟΚ χάλασε τα πανηγύρια του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα

Με μια σπουδαία εμφάνιση – ανατροπή ο ΠΑΟΚ του Ραφαήλ Κουμεντάκη χάλασε τα πανηγύρια του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, σταματώντας και το σερί 13 νικών του.

Μπορεί η αναμέτρηση βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες να ήταν αδιάφοροι αλλά οι προπονητές παράταξαν τις ομάδες του με τα καλύτερα δυνατά όπλα, με σκοπό την νίκη, ο καθένας για τους δικούς τους λόγου. Βέβαια, οι δύο ομάδες είναι πιθανόν να βρεθούν και στο τελικό του Λίγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Βέροια.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και σε ένα πολύ οριακό σετ προηγήθηκε με 0-1 και 23-25. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1 με 25-20. Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τον τρόπο να προηγηθεί με 1-2 και 17-25 αλλά παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ βρήκε ξανά αντίδραση και έκανε το 2-2 σε ένα ακόμη οριακό σετ με 27-25.

Στο πέμπτο σετ ο ΠΑΟΚ άνοιξε από νωρίς την διαφορά με τον Κουμεντάκη να κάνει την διαφορά και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ακολουθήσει χωρίς να μπορεί να πλησιάσει στον πόντο. Ο “Δικέφαλος” όντας πιο αποτελεσματικός πήρε το σετ με 15-12 και την νίκη με 3-2 απέναντι στον Ολυμπιακό, χαλώντας έτσι τα πανηγύρια του Ολυμπιακού, ο οποίος παρόλα αυτά θα πανηγυρίσει το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, είχε 6 πόντους (5/14 επιθ. 1 μπλοκ, 54% υποδοχή και 24% άριστες) ενώ για τον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Ανδρεάδης είχε 4 πόντους (2/5 επιθ. 1 μπλοκ και 1 άσο) ενώ ο πρώην ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Νίκολα Μιγαήλοβιτς σημείωσε 14 πόντους (11/29 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 1 άσο και 28% υποδοχή με 22% άριστες).