Super League 2: Το παράθυρο πρόωρης λήξης του πρωταθλήματος χωρίς διεξαγωγή πλέι οφ

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 2, καλό θα ήταν όλοι να έχουμε υπόψιν ότι μπορεί μεν στην προκήρυξη να περιλαμβάνονται οι πέντε αγωνιστικές των πλέι οφ, υπάρχει όμως βάσει της απόφασης και σενάριο μη διεξαγωγής τους.

Οπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της SL2FL της 12ης Ιανουαρίου και είχε ανακοινωθεί κιόλας, «σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής (28/3/2021) ότι οι εναπομείνασες αγωνιστικές ημέρες (Τετάρτη – Κυριακή) δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση των αγώνων play offs-play outs μέχρι την 19η Μαΐου, τότε το Δ.Σ. με απόφασή του δύναται να αποφασίσει τη μη διεξαγωγή αγώνων play offs-play outs εις τρόπον ώστε το Πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής ημέρας».

Πλέον περάσαμε την 17η αγωνιστική, περάσαμε και την 19η και για την ώρα όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά, χωρίς να υπάρχουν χρωστουμενα παιχνίδια. Αυτό είναι το ευχάριστο. Το δυσάρεστο για την Ξάνθη (υπό την έννοια ότι αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και άρα εκτός της προνομιούχου δυάδας) είναι ότι υπάρχει σε όλη τη χώρα έξαρση της πανδημίας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει μια συρροή κρουσμάτων σε κάποια ομάδα, με αποτέλεσμα την αναβολή ενός ή δυο αγώνων τους στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πρωτοκόλλου, αν υπάρξει συρροή κρουσμάτων η ομάδα τίθεται σε καραντίνα για τουλάχιστον 7 ημέρες, σταματούν μέχρι και οι ομαδικές προπονήσεις και προφανώς αναβάλλονται οι αγώνες τους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα πριν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, που είναι μάλιστα προγραμματισμένο να διεξαχθούν back to back την μεθεπόμενη Κυριακή 18 Απριλίου και την Τετάρτη 21 του μήνα.

Αν υπάρξει τέτοια αναβολή (επαναλαμβάνουμε, ΑΝ υπάρξει), τότε μοιραία θα πάει πίσω η λήξη της κανονικής διάρκειας και η επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Συνεπώς, το κρίσιμο σημείο είναι να μπορέσει να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα πριν το Πάσχα, αφού με δεδομένο ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα ως τις 19 Μαΐου υπάρχουν μετά από αυτό αυστηρά μόλις 5 αγωνιστικές για να διεξαχθούν τα πλέι οφ με τους πάντες να προσεύχονται σε αυτό το ενδεχόμενο ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε νέα αναβολή.

Μετά το Πάσχα οι διαθέσιμες ημερομηνίες για αγωνιστική δράση είναι Τετάρτη 5 Μαΐου, Κυριακή 9 Μαΐου, Τετάρτη 12 Μαΐου, Κυριακή 16 Μαΐου και Τετάρτη 19 Μαΐου. Και αυτές με ρίσκο να υπάρξει μια έστω αναβολή αγώνα που θα τινάξει τα πάντα τον αέρα (βάσει των προκηρύξεων τα μπαράζ θα διεξαχθούν μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και σε κάθε περίπτωση πριν μπει ο Ιούνιος). Συνεπώς μπορεί όλοι να υπολογίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα οκτώ αγωνιστικές για το τέλος, αλλά ας υπάρχει στην άκρη του μυαλού και αυτό το σενάριο που μπορεί πρόωρα να σφυρίξει λήξη στην σεζόν.