Volley League: Νίκη αντίδραση του Φοίνικα Σύρου με Ραίτς απέναντι στην Κηφισιά

Σημαντική νίκη πριν το κλείσιμο την κανονικής διάρκειας, που τον κρατάει στο παιχνίδι του τίτλου πέτυχε ο Φοίνικας Σύρου με τον Ιβάν Ραίτς, πρώην διαγώνιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να κάνει τρομερά πράγματα.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ με τους Συριανούς να διατηρούν μια μικρή διαφορά, την οποία άνοιξαν προς το τέλος κάνοντας το 0-1 με 22-25.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ αλλά από την αντίθετη πλευρά, με την Κηφισιά, των Κοντοστάθη και Κασαμπαλή, να διατηρούν μια μικρή διαφορά, την οποία άνοιξαν προς το τέλος του σετ κάνοντας το 1-1 με 25-20.

Ο Φοίνικας Σύρου μπήκε φουριόζος στο σετ, με τον Ραίτς σε μεγάλη επιθετική ημέρα, ανοίγοντας το σετ με 12-16. Παρότι η Κηφισιά μείωσε σε 19-21, οι φιλοξενούμενοι βρήκα τις λύσεις κάνοντας το 1-2 με 21-25.

Στο τρίτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, σε ένα πραγματικά συναρπαστικό παιχνίδι, με τον Φοίνικα παρότι έκανε το 18-21, τελικά κατέκτησε το σετ με 23-25 και την νίκη με 1-3 και ένα σημαντικό τρίποντο.

Για την Κηφισιά, ο Σταύρος Κασαμπαλής είχε 5 πόντους (2/4 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) ενώ ο Γρηγόρης Κοντοστάθης ολοκλήρωσε το σετ με 39% υποδοχή και 28% άριστες. Τέλος από την πλευρά του Φοίνικα Σύρου, ο Ιβάν Ραίτς ήταν ο MVP της αναμέτρησης με 25 πόντους (24/42 επ., 1 άσσος) και ο Δημήτρης Γκαράς 69% υποδοχή και 24% άριστες.