Super League: Βασικός και αναντικατάστατος ο Βασιλακάκης αλλά ο Ολυμπιακός καθάρισε νωρίς με τη Λαμία

Καθαρίζοντας το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στρέφει πλέον την προσοχή στην μεσοβδόμαδη μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη με την Άρσεναλ για τους 16 του Europa League.

Βασικός για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης ο επί μία οχταετία (2009-2017) πρώην παίκτης της Ξάνθης Θοδωρής Βασιλακάκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη, κάτι το οποίο κατάφεραν πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Αρχικά στο 8′ ύστερα από καλή συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης πάσαρε στον Μπρουμά ο οποίος με σουτ έστειλετην μπάλα στην γωνία του Θεοδωρόπουλου για το 1-0· ενώ στο 10′ ο Φορτούνης, εκμεταλλευόμενος τα λάθη στην άμυνα της Λαμίας, έγραψε με άψογο τελείωμα το 2-0.

Το… «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο συνήθης ύποπτος Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος στο 33′ ύστερα από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ σημείωσε το 3-0 με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Αυτό ήταν το 18ο γκολ του Μαροκινού επιθετικού και πρώτου σκόρερ της πρωταθλήματος της Super League 1.

Με το τελικό 3-0 ο Ολυμπιακός έφτασε στους 64 βαθμούς και αύξησε την διαφορά από τον δεύτερο Άρη στους 17 βαθμούς, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λάρισα· η Λαμία παρέμεινε στη 12η θέση με 19 βαθμούς (όσους και ο ΟΦΗ), ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο.