Αίσθηση από την παρουσία στο ΑΟΞ-Απόλλων Λάρισας του Γιάννη Παπαδημητρίου λίγο αφότου τον ανακοίνωσε η ΑΕΚ

Θα περίμενε κανείς να τον δει στην Αθήνα ή έστω στον Βόλο όπου δίνει τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος η νέα του ομάδα, η ΑΕΚ, στην οποία ανέλαβε διευθυντής των ακαδημιών. Ωστόσο εθεάθη στα… Πηγάδια.

Για τον μέχρι πρότινος και επί ολόκληρη δεκαετία τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Ξάνθη Γιάννη Παπαδημητρίου ο λόγος, που στην φωτογραφία εικονίζεται στα επίσημα των Πηγαδίων να φωτογραφίζεται (για τον «Μαχητή») παρέα με την Σοφία Ψωμά του Δήμου Ξάνθης αλλά και του νέου ΔΣ της ΠΑΕ.

Αυτή είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γιάννη Παπαδημητρίου στην Ξάνθη μετά την φυγή του από την ομάδα της Θράκης. Δεδομένου μάλιστα ότι αυτή πραγματοποιήθηκε πριν καν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η παρουσία του όπως γίνεται αντιληπτό αποκτά ιδιαίτερη σημειολογική αξία.

Αποκτά όμως ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι προέκυψε σε περίοδο πανδημίας και γενικευμένης καραντίνας, στην οποία μεταξύ άλλων απαγορεύεται ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό. Και επειδή επαγγελματική βάση του Παπαδημητρίου δεν είναι πλέον η Ξάνθη αλλά η Αθήνα, πρέπει να προβλήθηκε κάποιος λόγος στις αρμόδιες αρχές για να του επιτραπεί το ταξίδι στην Ξάνθη αλλά και η παρουσία στο γήπεδο των Πηγαδίων (καθότι ο αγώνας διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο).

Είναι πολύ πιθανό για παράδειγμα να ψήνεται κάποια μεταγραφική κίνηση (ή κινήσεις) από την ακαδημία της Ξάνθης στην ακαδημία της ΑΕΚ; Κάποια κατασκοπία παικτών του ΑΟΞ ή του Απόλλωνα Λάρισας, καθώς έχει και θέση στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ; Ουδείς ξέρει. Γεγονός είναι πάντως ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε δίπλα του τον Γιώτη Παναγιώτου. Και ότι δεν έφερε γούρι στον ΑΟΞ, αφού η ομάδα έμεινε στο μηδέν.

Τώρα, αν άφησε για λίγο μετά το τέλος του αγώνα το κουστούμι της ΑΕΚ, φόρεσε αυτό της Ξάνθης που δεν θα βγάλει ποτέ από την καρδιά του μετά από 25 χρόνια στην ομάδα, μπήκε μετά το ματς στα αποδυτήρια και άρχισε να μπινελικώνει τους παίκτες (όπως θα έκανε επί δικής του εποχής), αυτό δεν είναι γνωστό και δύσκολα θα το μάθουμε. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του στα επίσημα του Xanthi FC Arena αμέσως μετά την ανακοίνωσή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο…