«Τα 11 λάθη που έγιναν φέτος στον ΑΟΞ και τι πρέπει άμεσα να διορθωθεί» δια χειρός Γιάννη Μπόσβελη

Την αγωνία του, τους προβληματισμούς του, την κριτική του στις επιλογές του Μπιλ Πάπας και τις προτάσεις του για έναν ΑΟΞ σε στέρεες βάσεις, με παιδιά φιλόδοξα από την περιοχή και όχι μεταγραφές κορεσμένων παικτών εξέφρασε με επιστολή του ο Γιάννης Μπόσβελης.

Ο Μπόσβελης είναι από τους πιο γνωστούς και πιο αγνούς οπαδούς του ΑΟΞ αλλά και από τους πιο καλούς γνώστες των μικρότερων κατηγοριών των εθνικών πρωταθλημάτων αλλά και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης, έχοντας διατελέσει ποδοσφαιριστής, διαιτητής, παράγοντας αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η επιστολή του, που εστάλη στο ThrakiSportS, έχει ως εξής:

Βλέποντας την πορεία της ομάδος μας έως τώρα θα αναφέρω τα λάθη κατά την ταπεινή μου γνώμη που έχουν φτάσει την ομάδα μέχρι εδώ αφού κανείς δεν τα έχει πεί μέχρι τώρα και δεν ξέρω το λόγο.

1) Μη γνώση των διοικούντων της κατηγορίας καθώς και των προπονητών της.
2) Η εμμονή του μεγαλομετόχου να φέρει όλους τους Αυστραλούς να φτιάξουν την ομάδα για μένα ήταν λίγοι και αποδείχτηκε ότι δεν γνωρίζουν το Ευρωπαικό ποδόσφαιρο και την ιδιαιτερότητα της Χώρας μας.
3) Η προσθήκη στην ομάδα ονομάτων οι οποίοι είναι ονόματα γιατί έτσι έπρεπε να γίνει από τους τεχνικούς διευθυντές από την στιγμή που ο μεγαλομέτοχος θέλει άμεση επιστροφή στην Σουπερ Λιγκ1. Παίρνεις όλο μεγάλα ονόματα, γιατί φοβάσαι μην σου πουν ότι απέτυχες εάν πάρεις παίκτες πολύ πιο φθηνούς, αλλά που να έχουν όραμα και φιλοδοξία. Κι αν δεν βγουν οι μικροί σου λέει; Ενώ στα ονόματα έχεις σιγουράντσα. Σου λέει πήρα τον τάδε. Έπαιζε εδώ, εκεί ,έπαιζε παραπέρα και να μην πάει καλά εδώ υπάρχει δικαιολογία (δεν έπιασε εδώ)
4) Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως όταν δεν παίζει κάποιος από αυτούς τι γίνεται στα αποδυτήρια; Μπάχαλο, όλοι θέλουν να παίζουν γιατί σου λέει ο άλλος «εγώ είμαι αυτός και θα παίξει ο άλλος;»
5) Το δεύτερο ερώτημα είναι τι πιθανότητες έχει ένας 32χρονος να βάλει τα πόδια του στην φωτιά; Να αποδείξει τι; Αφού έχει το όνομα. Η καριέρα του είναι στην δύση της.
6) Να πάει κάπου πιο ψηλά στα 32 του;
7) Αν η ομάδα ανέβει κατηγορία ποιοι από τους υπάρχοντες θα συνεχίσουν την νέα χρονιά;
8) Η πόλη μας και ο νομός μας έχουν τα ανάλογα παιδιά τα οποία πιστεύω και θα μπορούσαν να παίξουν σε αυτή την κατηγορία. Με 5-6 έμπειρους καλούς ποδοσφαιριστές ηλικίας 25-26 οι οποίοι και θα είχαν ποδοσφαιρικό μέλλον με πλαισίωση νεαρών από την περιοχή μας η ομάδα θα ήταν πιστεύω καλύτερη. Και εάν δεν γινόταν επίτευξη του στόχου τουλάχιστον την επόμενη χρονιά θα είχες έναν κορμό.
9) Αμυντικογενείς προπονητές οι οποίοι δεν έχουν δείξει τίποτε στο επιθετικό κομμάτι της τακτικής. Κύριοι για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να βάλεις γκόλ. Όχι να καταστρέφεις το παιχνίδι του αντιπάλου. Εσύ θα δημιουργείς γιατί είσαι στον Α.Ο.Ξ. και όχι στην κολοπετινίτσα.
10) Αλήθεια μία ατομική προσπάθεια στο ένας προς έναν από τους παίκτες ονόματα της ομάδος έχετε δεί;;;;; Ποιος μπορεί να περάσει αντίπαλο;;;; Μόνο ο Σχρόιχεν πιστεύω ο οποίος και το έχει αποδείξει…. Εντάξει και ο Τάτος θα μου πουν κάποιοι αλλά τον φτάνει ο αντίπαλος μετά την τρίπλα.
11) Λάθος σχεδιασμός…. Λάθος εκτιμήσεις σε προπονητές….. Λάθος προσέγγιση στο τι θέλουμε να κάνουμε… Λάθη επί λαθών. Να τα αποτελέσματα.

Δεν είναι όμως αργά. Η έλευση του Μπάμπη Τεννέ δίνει το έναυσμα να δούμε διαφορετικά τα πράγματα από δω και πέρα.
Δεν έχει όμως το μαγικό ραβδάκι εάν και οι ποδοσφαιριστές δεν δώσουν το κάτι παραπάνω και να βγάλουν μια ποδοσφαιρική σοβαρότητα που δυστυχώς δεν υπάρχει ως τώρα στην ομάδα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα θα ανέβει κατηγορία γιατί πρέπει να ανέβει. Πιστεύω όμως ότι ομάδα που δεν έχει δικά της παιδιά δύσκολα παίζει για την φανέλα και δύσκολα την αγαπάει ένας ψυχρός επαγγελματίας από άλλη περιοχή.

Βλέπω την ομάδα και ματώνει η ψυχή μου. Αν τα λόγια μου ενοχλούν κάποιους (γιατί πολλούς θα ενοχλήσουν, το ξέρω), εγώ τα λέω για την ομάδα της πόλης μου.

Πρέπει σαν κόρη οφθαλμού να προστατέψουμε τον μεγαλομέτοχο, ο οποίος εάν δεν ήταν δεν θα υπήρχε σήμερα η ομάδα. Και όσο κατά την γνώμη μου βλέπω στραβά, θα βγαίνω και θα τα φωνάζω.

Γιατί θέλω το γήπεδο γεμάτο μετά την πανδημία. Γιατί θέλω η πόλη μου μέσω της ομάδος να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα. Γιατί ξέρω ότι ο ΑΟΞ δεν θα γίνει μεγάλη ομάδα. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ.

Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να δούμε από δω και πέρα αυτό που θέλουμε από την ομάδα. «ΞΑΝΘΗ ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ».

‘Eνας απλός φίλαθλος είμαι ο οποίος όταν ρωτήθηκα κάποτε από τον πρόεδρο της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ γιατί κατά την γνώμη μου η ΔΟΞΑ δεν ανέβηκε κατηγορία τότε στην Γ’ Εθνική που έπαιζε ενώ είχε δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό, η ερώτηση που του έκανα ήταν η εξής: Πόσους Δραμινούς είχες στην ομάδα;;;;
O Πρόεδρος αυτός έφυγε από την ομάδα ενώ δαπάνησε αρκετά χρήματα χωρίς να έχει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ελπίζω και εύχομαι να μην συμβεί το ίδιο και σε εμάς γιατί μαύρο φίδι που μας έφαγε μετά.