Ο κόουτς που έριξε τον ΑΟΞ στη Β’ Εθνική καλείται να τον επαναφέρει στην Super League

Ο Μπάμπης Τεννές θα ανακοινωθεί λογικά εντός της ημέρας, με την έλευση και του νέου μήνα, ως ο νέος προπονητής του ΑΟΞ. Το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε στην Πάτρα, παρακολούθησε από την εξέδρα τον αγώνα με την Παναχαϊκή έχοντας δίπλα του τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας Τάσο Γιαμουρίδη, οι πληροφορίες λένε ότι βρέθηκε και στο ξενοδοχείο της ομάδας. Η ανακοίνωσή του είναι θέμα χρόνου.

Ο Τεννές θεωρείται μετρ των ανόδων. Με πολλά χιλιόμετρα στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, έχει κοουτσάρει πολλές ομάδες και έχει καταφέρει να ανεβάσει αρκετές από αυτές. Η τελευταία μάλιστα ήταν ο Απόλλων Σμύρνης, σε βάρος της Ξάνθης. Καθόταν στον πάγκο της ομάδας της Ριζούπολης πέρυσι και κόντρα στα πιο πολλά προγνωστικά την στιγμή που ανέλαβε στα μισά της σεζόν την τεχνική της ηγεσία (προερχόμενος από την Λαμία), έφερε τον Απόλλωνα στην 2η θέση την στιγμή της αναγκαστικής διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας.

Μετά ακολούθησε η πολύμηνη αποχή και όλοι είχαν θεωρήσει ότι θα φύγει, ωστόσο ο ορισμός των μπαράζ με την Ξάνθη τον έφερε πίσω για δυο και μόνο αγώνες. Ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας και τελικά οδήγησε την λεγόμενη «Ελαφρά Ταξιαρχία» στα μεγάλα σαλόνια με δυο νίκες, τόσο στα Πηγάδια όσο και στην Ριζούπολη, απέναντι στα «μωρά» των ακαδημιών του ΑΟΞ που κλήθηκαν βίαια από τις ακαδημίες να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και να σηκώσουν το βάρος της παραμονής της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Τεννές οδήγησε λοιπόν τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Super League 1 (και μοιραία την Ξάνθη στην SL2) αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί αυτήν την επιτυχία του, αφού φαίνεται ότι έτσι κι αλλιώς το γυαλί είχε ραγίσει με την ιδιοκτησία του Απόλλωνα και λίγο μετά αποτέλεσε παρελθόν, για να αναλάβει αμέσως μετά στην θέση του ο (πρώην του ΑΟΞ) Γιώργος Παράσχος. Μάλιστα, βρίσκεται στα δικαστήρια με τον Απόλλωνα για οικονομικές διαφορές. Από τότε έμενε άνεργος και λέγεται ότι απέρριψε αρκετές προτάσεις, με τελευταία αυτήν του Λεβαδειακού δέκα μέρες πριν, περιμένοντας αυτήν την πρόταση από την Ξάνθη.

Ο άνθρωπος λοιπόν που οδήγησε την Ξάνθη στην Super League 2, καλείται να την επαναφέρει στην Super League 1. Είναι μανούλα σε αυτά και η απόφαση της διοίκησης του ΑΟΞ δείχνει διάθεση άμεσης ανόδου και… βλέπουμε, εφόσον όμως πρώτα αυτό επιτευχθεί. Αναλαμβάνει με το τέλος του πρώτου γύρου, με την Ξάνθη να έχει καθαρά τέσσερις ομάδες πάνω από αυτήν στην βαθμολογία και να καλείται να τις προσπεράσει. Έργο όχι εύκολο, αλλά με τον ίδιο να τα έχει καταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν με τις πολλές ομάδες που έχει κοουτσάρει.

Άλλωστε για το μόνο που δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς είναι για έλλειψη γνώσης της κατηγορίας και των ιδιαιτεροτήτων της. Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Λαμία, Άρης Θεσσαλονίκης, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Ακράτητος, Καλαμάτα, Πανηλειακός, Εθνικός Αστέρας, Λεβαδειακός, ΑΕΛ Καλλονής, Ιάλυσος Ρόδου και Καλλιθέα είναι μόνο μερικές από τις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει και οι οποίες εγγυώνται αν μη τι άλλο για τις γνώσεις και εμπειρίες που έχει αποκτήσει στα 30 χρόνια της προπονητικής του καριέρας.