Super League: «Σέρνει» την ΑΕΛ στη Β’ κάνοντας διπλό παραμονής η Λαμία – Δεν αγωνίστηκε ο Μπέρτος

Στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση που είχε χαρακτήρα «τελικού» σχετικά με την παραμονή στη Super League 1, η Λαμία πήρε τεράστιο διπλό μέσα στο Αλκαζάρ επί της Λάρισας με 0-1.

Για την ΑΕΛ στον πάγκο, χωρίς λεπτά συμμετοχής ως αλλαγή, έμεινε ο Ξανθιώτης ακραίος οπισθοφύλακας και πρώην του ΑΟΞ Μανώλης Μπέρτος· ενώ εκτός αποστολής ήταν ο νεαρός Κομοτηναίος Νάσης Στοΐνοβιτς. Από πλευράς Λαμίας εκτός έμεινε λόγω τραυματισμού ο πρώην μέσος της Ξάνθης Θοδωρής Βασιλακάκης.

Η ανώτερη στο πρώτο μέρος Λαμία μετέτρεψε την υπεροχή της σε γκολ στο 41’ ύστερα από σέντρα του Μαρτίνεθ Ορτέγκα ο Αραμπούλι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι για το 0-1. Λίγα λεπτά μετα την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49’) ο Ναγκί αρνήθηκε δεύτερο γκολ στον Γεωργιανό φορ, ενώ η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού· με τον Μουκαντζό 54’, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε άουτ και τον Χουσίνο στο 68’, το σουτ του όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Επασί.

Για την ομάδα της Φθιώτιδας ουσιαστικά η νίκη αυτή χαρακτήριζεται ως «εξάποντο», ανοίγοντας τη διαφορά στο +8 από τη σημερινή τους αντίπαλο (18 βαθμούς η Λαμία έναντι 10 της ουραγού ΑΕΛ)· ενώ παράλληλα προσπέρασε και πάλι τον Παναιτωλικό, ανεβαίνοντας στη 12η θέση. Την επόμενη αγωνιστική η Λαμία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στο Αλκαζάρ τον Παναιτωλικό σε ακόμη ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για τη μάχη της ουράς.