Super League: Τετραπέρατος ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία ισοπέδωσε τη Λαμία, δεν απειλήθηκε ο Ζίβκοβιτς

Παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λαμία για την 23η αγωνιστική της Super League καθώς η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε εύκολα με 4-0.

Ο Ουρουαγουανός τεχνικός που ως ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του στην Ξάνθη ξεκίνησε τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια αφήνοντας στον πάγκο τον πρώην του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Εκτός από πλευράς Λαμίας έμεινε ο πρώην παίκτης του ΑΟΞ Θοδωρής Βασιλακάκης λόγω τραυματισμού.

Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά και στο 19′ πέρασαν μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρμα του Μπάμπα, ύστερα από κάθετη πάσα του Τζόλη προς την περιοχή.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση νίκη. Αρχικά στο 48′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέρασε κάθετα προς τον Τζόλη ο οποίος με ψύχραιμο τελειώμα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του· τρία λεπτά αργότερα, στο 51′, ο Ροντρίγκο σέρβιρε στον Ουάρντα που έκανε το 3-0· ενώ στο 66′ ο Σέρβος εξτρέμ με έναν κεραυνό στα όρια της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε με 46 βαθμούς και βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με το επόμενο παιχνίδι του να είναι στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα του Μίλαν Ράσταβατς. Στη 12η θέση και τους 15 βαθμούς παρέμεινε η Λαμία η οποία μεσοβδόμαδα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ σε ένα κομβικό παιχνίδι για την υπόθεση παραμονή.