Super League: Βασικοί Λισγάρας και Μπαξεβανίδης αλλά ήττα Παράσχου στο Βόλο στην επιστροφή Μπαριέντος

Με 2-0 επικράτησε ο Βόλος του Απολλώνα Σμύρνης του Γιώργου Παράσχου στο Πανθεσσαλικό στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Στο αρχικό σχήμα που παρέταξε ο τρεις φορές πρώην τεχνικός της Ξάνθης βρέθηκαν ο πρώην στόπερ του ΑΟΞ Χρήστος Λισγάρας αλλά και ο Ξάνθιωτης δεξιός οπισθοφύλακας και πρώην της τοπικής ομάδας Δήμος Μπαξεβανίδης. Από πλευράς Βόλου στον πάγκο έμειναν ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΟΞ Θανάσης Γκαραβέλης, ενώ σε αποστολή επέστρεψε μετά από αρκετό διάστημα απουσίας ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΑΟΞ Ζεάν Μπαριέντος.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος με τις φάσεις να εναλλάσσονται και στις δύο εστίες. Ο Απόλλωνας είχε πολύ μεγάλη στιγμή ώστε να ανοίξει το σκορ στο 28ο λεπτό το διαγώνιο σουτ όμως του Μπεντινέλι έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βόλος κέρδισε πέναλτι στο 33′ με τον Μπαρτόλο που βγήκε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση και ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη (δεν τιμωρήθηκε με κάρτα στη συγκεκριμένη παράβαση, είχε δεχτεί κάρτα στο 29′). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δουβίκας και ένα λεπτό αργότερα ευστόχησε βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στην επανάληψη· ωστόσο παρά το γεγονός πως ο Παράσχος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του αλλάζοντας σχηματισμό, είδε αυτή να βρίσκεται πίσω με δύο τέρματα στο 52′ χάρη στο γκολ του Ριένστρα, στο σουτ του οποίου χρειάστηκε η εύνοια της κόντρας. Τίποτα δεν άλλαξε στο τελικό σκορ, παρόλο που τόσο ο Βόλος έψαξε και για τρίτο τέρμα όσο και ο Απόλλωνας αναζήτησε και εκείνος γκολ μείωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 46′ πέρασε στο παιχνίδι ο Ζεάν Μπαριέντος, με τον πρώην εξτρέμ της Ξάνθης να επιστρέφει για πρώτη φορά σε αγωνιστικούς ρυθμούς ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα απουσίας του λόγω τραυματισμού.

Με τη νίκη αυτή ο Βόλος ανέβηκε στους 30 βαθμούς παραμένοντας στην 7η θέση και στο -8 από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης. Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί εντός έδρας τον Ολυμπιακό. Ο Απόλλων Σμύρνης παρέμεινε στους 22 βαθμούς και την επόμενη θα υποδεχθεί στη Ριζούπολη τον ΟΦΗ.