Το άγνωστο σχέδιο Πανόπουλου για την δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού στην Ξάνθη

Η 13η Φεβρουαρίου έχει θεσπιστεί ως παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου. Ενα από τα παράπονα αρκετών φίλων της Ξάνθης είναι ότι σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε άλλες επαρχιακές ομάδες, δεν έχουν έναν δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό.

Στην Λάρισα για παράδειγμα, υπάρχει το AEL Radio. Στην Κρήτη το Athletic Radio που ασχολείται με τον ΟΦΗ κυρίως και μεταδίδει όλους τους αγώνες του. Στην Τρίπολη ο Arcadia FM αποτελεί τον επίσημο ουσιαστικά ραδιοσταθμό της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης.

Στα Γιάννενα μπορεί να μην υπάρχει επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός με άμεση σχέση με την ομάδα αλλά είναι δύο αυτοί που κάθε εβδομάδα μεταδίδουν τους αγώνες του ΠΑΣ. Ο Σπορ FM Πάτρας δεν παραλείπει να μεταδίδει όλα τα παιχνίδια της Παναχαϊκής.

Ακόμα και σε πόλεις με μικρότερη ποδοσφαιρική παράδοση σε σχέση με τις προαναφερθείσες, όπως στη Λαμία, Αγρίνιο και Λιβαδειά υπάρχει σταθερή συνεργασία των εκεί ομάδων της Στερεάς Ελλάδας με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στην Ξάνθη ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τελευταία έκανε μια προσπάθεια ο Life FM απλά για να μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια που δεν έχει η τηλεόραση με τον Στάθη Παπαδόπουλο. Παλιότερα ο ίδιος με το Metropolis Ξάνθης είχε επιχειρήσει να αναδείξει την ανάγκη κάλυψης αγώνων του ΑΟΞ, αλλά ο σταθμός πλέον δεν υπάρχει όπως δεν κράτησε για πολύ και η προσπάθεια του Σπορ FM Ξάνθης.

Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι παλιότερα ο Χρήστος Πανόπουλος είχε σκεφτεί την δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού; Μάλιστα, είχε κάνει την σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό της Vialand, δηλαδή της εταιρείας που δημιουργήθηκε από τα σπλάχνα της ΠΑΕ Ξάνθη και η οποία αποτελεί κατά βάση την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Σαλέ και των βοηθητικών γηπέδων του;

Το ThrakiSportS αποκαλύπτει έγγραφο του 2014 με το οποίο τροποποιούνταν το άρθρο 3 του καταστατικού της Vialand όπου αναφερόταν ότι σκοπός της Ανώνυμης Εταιρείας ήταν:
Α) Η εκμετάλλευση και διαχείριση εστιατορίων και χώρων αναψυχής εν γένει ιδιοκτησίας της εταιρείας ή τρίτων.
Β) Η εκμετάλλευση ξενοδοχείων ,γραφείων ,καταστημάτων και εμπορικών χώρων εν γένει ιδιοκτησίας της εταιρείας ή
τρίτων.

Γ) Η οργάνωση και διοίκηση εταιρειών και επιχειρήσεων εν γένει.
Δ) Η ίδρυση και εκμετάλλευση ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Συνεπώς ο Χρήστος Πανόπουλος είχε οραματιστεί την ίδρυση και εκμετάλλευση ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στην Ξάνθη, που προφανώς εφόσον συνέβαινε, θα αποτελούσε το ραδιόφωνο της ΠΑΕ. Το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ. Η Vialand ως γνωστόν πουλήθηκε στον Γιάννη Καλπαζίδη και εδώ και ένα χρόνο δεν είναι πια ανώνυμη εταιρεία αλλά μονοπρόσωπη. Μάλιστα, έχει αλλάξει ριζικά και το καταστατικό της, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το άρθρο 3 για τους σκοπούς της μονοπρόσωπης πλέον εταιρείας δεν έχει αλλάξει και κατά συνέπεια, τυπικά τουλάχιστον ανάμεσα στους σκοπούς της Vialand (που ανήκει πλέον στον Καλπαζίδη) παραμένει ακόμα και σήμερα η ίδρυση και εκμετάλλευση ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Δείτε το έγγραφο του 2014 που αποκαλύπτει την πρόθεση Πανόπουλου για δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού της ΠΑΕ Ξάνθη, ένα σχέδιο που έμεινε όμως απλά ως ιδέα σε ένα καταστατικό εταιρείας χωρίς να γίνει πράξη ποτέ…