Πλημμύρισε το νεκροταφείο της Καλλιθέας, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Για εγκατάλειψη του χωριού και καμία ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, κατηγορεί άπαντες τους αρμοδίους αναγνώστρια του «Χ», στον απόηχο της βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι είδαν το χωριό να πλημμυρίζει προ δύο εβδομάδων, και μερικά σπίτια να γεμίζουν νερό, πλην όμως -όπως υποστηρίζουν- οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν έχουν θωρακίσει με έργα το χωριό, αλλά ούτε καθάρισαν στο μεσοδιάστημα των δύο πλημμυρών τις λάσπες.

Το βράδυ της Τρίτης 26/01, τουλάχιστον, το νερό δεν πρόλαβε να μπει μέχρι τα σπίτια, ωστόσο, εάν η βροχόπτωση συνεχιζόταν λίγη ώρα ακόμη, κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί, καθώς το αντιπλημμυρικό «κανάλι» είχε ήδη γεμίσει.

Στις προηγούμενες βροχές «το νερό μπήκε μέσα στο σπίτι, οι γονείς μου έπαθαν ζημιές και χάλασαν συσκευές», είπε στον «Χ» η Κατερίνα Δεμερτζή, η οποία κατηγόρησε τους αρμοδίους για το ότι «όταν σταμάτησαν οι προηγούμενες βροχές, δεν εμφανίστηκε κανένας να καθαρίσει τίποτα απολύτως.

Το χωριό έχει 50-70 άτομα, μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά είναι εγκαταλελειμμένο από κάθε άποψη». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, στην προηγούμενη πλημμύρα «μία ηλικιωμένη γυναίκα η Πυροσβεστική ήρθε και την έβγαλε από το σπίτι».

Οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει και αγωνιούν για την επόμενη κακοκαιρία. «Τί πρέπει να κάνουμε;», διερωτάται η κα Δεμερτζή, η οποία ζητάει «να καθαριστεί το αντιπλημμυρικό κανάλι» κι επίσης «να γίνει ένα σοβαρό έργο», για να αποφευχθούν αντίστοιχες καταστροφές στο μέλλον.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως λόγω βροχόπτωσης καταγράφηκαν φθορές και στα δημοτικά κοιμητήρια του χωριού.

Πηγή: https://www.xronos.gr/