Τα υπέρ και τα κατά για τον ΑΟΞ της αναβολής του «τοπικού ντέρμπι» με την Δόξα Δράμας

Η αναβολή του αγωνα του ΑΟΞ με την Δόξα Δράμας έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα στραβά του. Ουδέν κακόν αμιγές καλού και το αντίστροφο, που έλεγαν και οι αρχαίοι.

Για μια ομάδα που παρουσιάζεται ως φαβορί, βρίσκεται στο ξεκίνημα και ακόμα δείχνει να μοντάρεται, είναι η χρυσή ευκαιρία μετά από δυο σερί ματς να πάρουν όλοι ανάσες και να γίνουν και δυο-τρεις προπονήσεις τακτικής. Γιατί κακά τα ψέματα, τέτοιες προπονήσεις δεν προλαβαίνεις να κάνεις όταν παίζεις Κυριακή – Τετάρτη – Σάββατο.

Επιπλέον, αν προλάβαινε και διεξαγόταν το παιχνίδι, θα είχαμε μια όπως όλα δείχνουν ασθενή και προφανώς αμοντάριστη αλλά σε κάθε περίπτωση ορεξάτη και ξεκούραστη Δόξα απέναντι σε έναν ΑΟΞ που θα είχε ήδη το βάρος δυο παιχνιδιών. Με δεδομένο ότι όσο αδύναμη και αν είναι φέτος η Δόξα, τα ντέρμπι με την Ξάνθη θα είναι πάντα (τοπικά) ντέρμπι, ο κίνδυνος στραβοπατήματος παραμόνευε.

Πλέον δινεται η ευκαιρία εκτός από ανάσες, ειδικά στους παίκτες που ήρθαν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα, όπως ο Πέτροβιτς και κυρίως ο Μυστακίδης αλλά και ο γκολκίπερ Κελαβα, να έχουν πέντε ακόμα γεμάτες προπονήσεις ενόψει του ματς με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη. Ανάλογα όμως με το εκεί αποτέλεσμα, η αναβολή με την Δόξα μπορεί σε βάθος χρόνου να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα.

Ας πούμε ότι ο Λεβαδειακός κερδίζει την Κυριακή στην Κρήτη τον Εργοτέλη. Θα δίνει την αίσθηση οτι θα παίζει και για την ισοπαλια με τον ΑΟΞ. Αν τον κερδίσει δε, η διαφορά μεταξυ μας θα είναι στους… έξι. Ο ΑΟΞ που θα έχει παίξει δύσκολα ματς, θα μετρά μία νίκη σε τέσσερα ματς και αυτή στο μόνο εντός έδρας στο 90+8′. Θα έχει βέβαια ματς λιγότερο, δηλαδή τρία, αλλά στην βαθμολογία θα γράφει ότι ο βασικός σου αντίπαλος είναι στο +6. Αντιλαμβάνεστε πίεση.

Βέβαια, μπορεί τίποτα από αυτά να μην συμβεί. Ολοι έλεγαν ότι πλην Ξάνθης ένα από τα 3-4 άλλα φαβορί είναι ο Απόλλων Λάρισας. Λόγω Μόρα, λόγω Κλάους, λόγω Γλύκου. Και ο Απόλλων Λάρισας που ισοφάρισε την περασμένη Κυριακή στο τέλος την Ξάνθη, ηττήθηκε στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του από τον… Διαγόρα. Που ανέβηκε στην SL2 από… σπόντα. Αρα κανείς μην προδικάζει τίποτα.

Αν σε μια βδομάδα η Ξάνθη είναι στην κορυφή ή σε απόσταση βολής μετά το τέλος της πρώτης πεντάδας των αγώνων (κάτω από 3 βαθμους σε σχέση με τον πρώτο), μετά θα πάει μαρς για τον τίτλο και την άνοδο. Οι άλλοι θα ξεμένουν από παίκτες και ο ΑΟΞ με το βάθος του ρόστερ του θα κάνει περίπατο – αρκεί φυσικά να κάνει σωστή διαχείριση και ο κόουτς. Οταν θα έρθει μάλιστα η ώρα να ξεπληρώσει το χρωστούμενο παιχνίδι, θα κάνει το ξεπεταγμα και… άντε γεια.

Αν όμως βρεθεί σε θέση κυνηγού, θα αρχίσει η γκρίνια, η μουρμούρα και το άγχος. Και εκεί χρειάζεται έξυπνη διαχείριση όχι μόνο της φυσικής κατάστασης των παικτών και συνολικά του κλαμπ που λέγεται ΑΟΞ αλλά και της ψυχολογικής. Γιατι αλλιώς παίζεις αεράτα και αλλιώς όταν φαίνεται ότι είσαι πίσω, έστω και με ματς λιγότερο.

Και όχι μόνο αυτό. Οπως αποκαλυπτεται σε προηγούμενο άρθρο του ThrakiSportS, το αναβληθέν ματς πάει για τις… 10 Μαρτίου. Αμέσως μετά το ματς του β’ γύρου Ιωνικος-Ξάνθη και πριν τον «επαναληπτικό» Δόξα-ΑΟΞ στην Δράμα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι όταν όλοι σχεδόν οι άλλοι θα παίρνουν ανάσες, ο ΑΟΞ θα παίζει σερί για ένα σχεδόν μήνα.

Και δεν μιλάμε για σερί εύκολων ματς. Κυριακή τέλος Φλεβάρη θα παίξει με Παναχαϊκή εκτός, Τετάρτη με Απόλλωνα Λάρισας εντός, Κυριακή με Ιωνικό στην Αθήνα, Τετάρτη με Δόξα στα Πηγάδια, Κυριακή με Δόξα στην Δράμα, Τετάρτη με Λεβαδειακό στην Ξάνθη και Κυριακή με Χανιά στην Κρήτη.

Αν μιλάγαμε για Γολγοθά για τους πέντε αγώνες που είχε η Ξάνθη στην πρεμιέρα, τότε ειλικρινά αδυνατώ να βρω λέξη για την επτάδα εκείνων των ματς με αντιπάλους όλες τι άλλες ομάδες που διεκδικούν (υποτίθεται) την άνοδο και εξαίρεση τα δυο «εύκολα» (υποτίθεται) ματς με την Δόξα, που ως τοπικά ντέρμπι θα έχουν όμως για τον ΑΟΞ και ένταση και πίεση και ξεχωριστή σημασία.

ΑΝ βέβαια γίνουν, γιατί θυμίζω ότι μπορεί ο Γρηγορίου να πήρε την προσωρινή διαταγή, αλλά όπως λέει και το όνομά της, παραμένει προσωρινή. Μπορεί εξαιτίας της ΕΕΑ να μην έπαιξε η Δόξα τα πρώτα τρία παιχνίδια, αλλά μπορεί και η οριστική απόφαση της ΕΕΑ, στην τρίτη επανεκδίκαση που θα κληθεί να κάνει για αυτό το θέμα, να είναι πάλι η ίδια. Πάντως τον ΑΟΞ ξεκάθαρα τον συμφέρει ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ στο πρωτάθλημα η Δόξα, όσο και αν ενδεχομένως θα φαντάζει ως σάκο του μποξ στην κατάστασή της. Να έχουν ΟΛΟΙ να μπουν στο αεροπλάνο, να έρθουν, να διανυκτερεύσουν και να κάνουν και δεύτερο ματς στα μέρη μας. Οχι μόνο ένα…