Πρόταση Μαυρίδη να διατεθεί το «Νίκος Σαμαράς» για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών

Την διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Σαμαράς» ως εναλλακτικής λύσης για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών εφόσον δεν χωράνε στο ΚΥΤ του Φυλακίου φέρεται να πρότεινε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.

«Δεν θα προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, πριν υπάρξει εκ νέου συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής», δεσμεύτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, τους τέσσερις βουλευτές του Έβρου, εκπροσώπους της περιφερειακής διοίκησης και εκπροσώπους φορέων.

Στη διάρκεια της 4ωρης τηλεδιάσκεψης που διεξήχθη με πρωτοβουλία του υπουργού, το σύνολο των συμμετεχόντων επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του υπουργείου για την επέκταση της δομής, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές όπου οι τόνοι ανέβηκαν.

Από την πλευρά του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης «διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, που θα γινόταν αποδεκτό και από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει την έκτακτη διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης σε ενδεχόμενη υπεράριθμη είσοδο μεταναστών/προσφύγων από τα χερσαία σύνορα της περιοχής και την εξασφάλιση λεωφορείων για τη μεταφορά τους σε δομές της χώρας».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Μηταράκης απάντησε ότι θα εξετάσει την πρόταση σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ σε όσους του προσήψαν «αιφνιδιασμό κινήσεων» απάντησε πως σε όποια χρονική στιγμή κι αν έκανε γνωστές τις προθέσεις του, θα προκαλούνταν οι ίδιες αντιδράσεις. Αναμένεται παντως να φανεί αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και από τα αθλητικά σωματεία της πόλης, αυτή τη φορά αναφορικά με την πρόταση του δημάρχου να διατεθεί το κλειστό της πόλης για τους υπεράριθους πρόσφυγες και μετανάστες…