Προσπάθεια αλλά και ανάγκη να καλυφθεί ραδιοφωνικά ο αγώνας ΑΟ Ξάνθη – Ιωνικός

Η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ιωνικό σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν και νομίζουν πολλοί ΔΕΝ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 αλλά βάσει της σύμβασης της Football League με την ΕΡΤ δεν μπορεί να καλυφθεί και από κανένα άλλο τηλεοπτικό μέσο.

Το κρατικό κανάλι επέλεξε να δείξει τηλεοπτικά το παιχνιδι Λεβαδειακός – Χανιά που είναι αντικειμενικά εξίσου μεγάλο ντέρμπι, ίσως και μεγαλύτερο, ανάμεσα σε δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν μαζί με τον ΑΟΞ την άνοδο. Άλλωτε δεν θα μπορούσε να δείχνει μόνο Ξάνθη, δεδομένου ότι έδειξε την πρεμιέρα στη Λάρισα, θα δείξει (αν γίνει) το ματς με την Δόξα Δράμας το Σάββατο αλλά και το ντέρμπι της άλλης Τετάρτης στην Λιβαδειά. Δεν υπάρχουμε μόνο εμείς στον χάρτη της SL2 και καλό είναι να το έχουμε υπόψιν μας.

Πλέον τίθεται το ερώτημα για το πως θα μπορεί να ενημερώνεται ο φίλαθλος κόσμος για την εξέλιξη του αγωνα πέρα από τις live blogging διαδικτυακές μεταδόσεις, όπως του ThrakiSportS. Πάνω στο θέμα αυτό υπάρχει τις τελευταίες ώρες μεγάλη κινητικότητα ο αγώνας αυτός και ενδεχομένως και οι επόμενοι, ανεξάρτητα από την τηλεοπτική τους κάλυψη, να έχει και ραδιοφωνική. Θα πείτε, δεν έχει; Ναι, έχει, αλλά το ζήτημα είναι πώς έχει.

Για να εξηγούμεθα: ραδιοφωνική κάλυψη έχουν έτσι κι αλλιως τα παιχνίδια της SL2. Οι αθλητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στέλνουν ανθρώπους και στα Πηγάδια την Τετάρτη θα είναι και η ΕΡΑ Σπορ με τον Παναγιώτη Ζιώγα και ο Σπορ FM με τον Ηλία Μπουρνατζή. Ωστόσο μιλάμε για ενημέρωση για ένα με δυο λεπτά το πολύ σε κάθε ημίχρονο, ειδικά με δεδομένο ότι την ίδια ώρα θα έχει πλήρη αγωνιστική δράση στην SL2 αλλά και δυο παιχνίδια Κυπέλλου μεταξύ ομάδων της SL1, όπου πολύ φυσιολογικά θα προκαλούν για αθηναϊκά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Και γεννάται το ερώτημα: δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ραδιοφωνικος σταθμός σε όλη την Ξάνθη να προσπαθήσει να βγάλει ραδιοφωνική μετάδοση από τον συγκεκριμένο αγώνα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Επί τόσα χρόνια δεν υπήρχε κανείς (ή σχεδόν κανείς, αφού οι όποιες προσπάθειες και σκέψεις είχα γίνει έμειναν ημιτελείς). Τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποιος να κάνει αυτό που κάνει με όλα τα ματς του ΟΦΗ το Athletic Radio της Κρήτης, με όλα τα ματς της Παναχαϊκής ο Σπορ FM Πάτρας, με όλα τα ματς του Αστέρα Τρίπολης ο Arcadia FM, με όλα τα ματς του ΠΑΣ Γιάννινα ο Super FM και… πάει λέγοντας.

Το γεγονός ότι επί τόσα χρόνια όλες σχεδόν οι αλλες επαρχιακές ομάδες έχουν δικά τους ραδιόφωνα που συνεργάζονται μαζί τους, μεταδίδουν τους αγώνες τους και καλλιεργούν την σχέση της ομάδας με την πόλη, ενώ στην Ξάνθη επί τόσα χρόνια δεν υπήρξε ποτέ κατι τέτοιο, δείχνει πολύ απλά ότι δε ηταν στραβός ο γυαλός. Τώρα που η ΠΑΕ κάνει ένα νέο ξεκίνημα και σκοπεύει να μην αρμενίζει ξανά στραβά, καλό θα ήταν να κοιτάξει και προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως και γενικότερα το ζήτημα της παρουσίας της ομάδας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βέβαια για αυτά υπάρχει χρόνος και δεν έχει κανείς απαίτηση όλα μα όλα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό όμως που επείγει είναι ο τρόπος που θα μπορέσουν οι Ξανθιώτες να πληροφορούνται σε συνεχή ροή και αδιάκοπα την εξέλιξη στον αγώνα Ξάνθη – Ιωνικός που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη κρισιμότητα και αξία, μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας. Ενας τρόπος που δεν θα απαιτεί να είσαι διαρκώς στον υπολογιστή ή στο κινητό για να διαβάσεις την live blog μετάδοση του ThrakiSportS.

Ηδη λέγεται ότι έχει εκφραστεί ήδη από δυο ιδιωτικά ραδιόφωνα πρόθεση να μεταδοθεί το συγκεκριμένο ματς, εφόσον βέβαια ξεπεραστούν κάποια περισσότερο γραφειοκρατικά εμπόδια και δοθεί η σχετική άδεια από την Football League. Ωστόσο σπανίως ένα ιδιωτικό μέσο αποφασίζει να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς (έστω υπόσχεση για) κάποιο αντάλλαγμα. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, την λύση θα μπορούσε να δώσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, που σε τέτοιες περιπτώσεις κανονικά θα έπρεπε να έχει καθήκον και να αισθάνεται ως δική του υποχρέωση να συμβάλει στην ενημέρωση των Ξανθιωτών φιλάθλων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, πριν ακομα διεξαχθούν τα ματς της πρεμιέρας, έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη» για να υπάρξει ραδιοφωνική μετάδοση του εντός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό. Το πρωί της Τρίτης πλέον υπήρξε δημόσιο σχετικό αίτημα από τον γνωστό επιχειρηματία, φίλαθλο του ΑΟΞ και περιφερειακό σύμβουλο της ΑΜ-Θ Οδυσσέα Βουρβουκέλη. Απομένει να φανεί κυρίως αν υπάρχει θέληση από τους ιθυνοντες να το εξετάσουν και να το υλοποιήσουν.