Προβληματισμός στην Ξάνθη (και) με τo διαιτητικό «στεγνό καθάρισμα» της πρεμιέρας

Η εμφάνιση της πρεμιέρας στην Λάρισα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να ρίξει κανείς τις ευθύνες της ήττας αποκλειστικά στην διαιτησία, αλλά ο τρόπος που αντιμτωπίστηκε η ομάδα της Θράκης είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα Πηγάδια.

Αλλωστε στην πράξη μιλάμε για «στεγνό καθάρισμα» και καθαρή αλοίωση αποτελέσματος όταν σου ακυρώνουν ένα μαρς κανονικο γκολ, σε σταματούν από τουλάχιστον ένα ακόμα ενώ δέχεσαι την ισοφάριση από στημένη φάση που δεν έπρεπε να υπάρξει ποτέ. Αποτέλεσμα; 1-1 αντί για 0-2 ή 0-3 τουλάχιστον.

Φυσικά η πιο χαρακτηριστική φάση είναι το ακυρωθέν γκολ του Σιατραβάνη, ένα λεπτό πριν η Ξάνθη ξανασκοράρει χωρίς αυτή τη φορά να της ακυρωθεί το γκολ. Οπως φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι, ο παίκτης της Ξάνθης στην φάση του 14ου λεπτού καλυπτόταν από δύο αντιπάλους του αλλά ο β’ βοηθός Νταβέλας σήκωσε το σημαιάκι του και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. 

Στην Ξάνθη λένε επίσης ότι και το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης για τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν ανύπαρκτο. Επισημαίνουν ακόμα ότι και πριν το ακυρωθέν γκολ, σταματά ο επόπτης με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Κέβιν Γκαρσία που έβγαινε τετατέτ με τον Γλύκο. Δεν παραλείπουν να σχολιάσουν και το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων που δεν απέφερε τις αναμενόμενες κάρτες, ενώ υπό άλλες συνθηκες ο Κλάους θα επρεπε ενδεχομένως να δει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Προσθέτουν οι άνθρωποι της Ξάνθης ότι γενικά η ομάδα δεν είχε σφυρίγματα υπέρ της ως το μεγάλο όνομα της κατηγορίας αλλά μάλλον το αντίθετο. Και σημειώνουν ότι αυτά έγιναν σε ματς που ήταν τηλεοπτικό, ασχέτως που τα κανάλια το βράδυ δεν ασχολήθηκαν με αμφισβητούμενες φάσεις της SL2, ούτε καν η Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ που έχει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Στην Ξάνθη δεν ψάχνουν δικαιολογίες στην διαιτησία για την απώλεια της πρεμιέρας, αλλά ξέρουν ότι χωρίς αυτήν την εχθρική διαιτησία το ματς θα είχε κριθεί νωρίς και δεν θα υπήρχε βαθμολογική απώλεια. Πλέον κοιτάζουν την επόμενη μέρα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναλυθούν και τα μηνήματα που εστάλησαν από την απόδοση της διαιτητικής τριπλέτας του AEL FC Arena.

Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά; Το ένα είναι ότι απλά το επίπεδο τω διαιτητών είναι πάρα πολύ κακό σε αυτήν την κατηγορία, δεδομένου ότι ο ρέφερι Κουκουλας προορίζεται και για ανοδο στην SL1. Το δεύτερο και το πιο ανησυχητικό, είναι ότι στο παρασκήνιο ελέγχουν άλλοι τα σφυρίγματα και η Ξάνθη θα πρέπει να παίξει απέναντι και σε αυτό το παρασκήνιο. Και μάλιστα σε αγώνες που δεν έχουν VAR…