Ξέσπασε εμφύλιος στην Λάρισα με εμπλοκή Κούγια, Πηλαδάκη και αφορμή το Απόλλων-ΑΟΞ

Η πρεμιέρα της Ξάνθης στο ΑΕΛ FC Arena με τον Απόλλωνα Λάρισας προκάλεσε άθελά της εμφύλιο στην πόλη της Θεσσαλίας, καθώς υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις στην κίνηση που έγινε να καλυφθούν τα σήματα της ιστορικής ΑΕΛ.

Το γεγονός ότι τα σήματα και το όνομα της ΑΕΛ στο γήπεδο που φέρει το όνομά της ήταν καλυμμένα προκάλεσε αρχικά την αντίδραση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ. Απάντησε ο ιδιοκτήτης του γηπέδου και πρώην πρόεδρος Κωνσταντίνος Πηλαδάκης και αυτή η απάντηση προκάλεσε εν τέλει την τελική απάντηση του Αλέξη Κούγια κατά πάντων.

Η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ έχει ως εξής:
«Προς τη συμπαθή ομάδα της πόλης Απόλλωνα Λάρισας: είθισται όταν φιλοξενείσαι κάπου να δείχνεις και τον ανάλογο σεβασμό στο χώρο και σε ό,τι αυτός αντιπροσωπεύει.
Κανείς, από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, που απαιτεί με εξώδικα να αφαιρεθούν, έως τον πιο μικρό φίλαθλο, δεν έχει στην ιδιοκτησία του το έμβλημα και το όνομα της ομάδας, αυτά θα ανήκουν πάντα στην Ιστορία και στο σύνολο του κόσμου της ΑΕΛ.Η Γήπεδο Λάρισας ΑΕ οφείλει με σεβασμό να προστατεύσει το κοινό “θέλω” και πρέπει να αποκαταστήσει τα σήματα και το όνομα της ΑΕΛ στο γήπεδο.
Κατά τα άλλα, καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα».

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:
«Διαβάσαμε την μελιστάλακτη, όλο συμπάθεια ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, για αυτή την ασέβεια του Πηλαδάκη, Τσακμακίδη και των στοιχηματζήδων του Απόλλωνα Λάρισας, που πατούσαν σήμερα το χορτάρι που εμείς φτιάξαμε στον ηλεκτρικό σταθμό και το κοτέτσι του Πηλαδάκη, που του έφτιαξε δωρεάν η ερασιτεχνική ΑΕΛ και ο τότε πρόεδρος της (αυτόν που τον ψάχνουνε από την Τράπεζα για κάτι χρήματα) και νοιώθουμε πραγματικά ανάγκη να κάνουμε εμετό. Ρε υποκριτές, δήθεν θεματοφύλακες της ιστορίας της ΑΕΛ, που πανηγυρίζετε τις ήττες μας για να κάνετε ανακοινώσεις, σκεπάσανε το Ιερό σήμα μας το «Βυσσινί Άλογο», ο αγαπημένος σας πρόεδρος της ΠΑΕ και βραβευμένος πριν τρία χρόνια από εσάς, παρά τα 19.000.000,00€ χρέη, Κώστας Πηλαδάκης, μαζί με τον δικό σας πρόεδρο τον Τσαγκάλη (είναι ο γιατρός του Απόλλωνα Λάρισας), αυτόν που συνδιοργανώνατε τις πορείες των αλητών εναντίον μας, ο οποίος δεν ντράπηκε να βλέπει σκεπασμένο το βυσσινί άλογο από το σήμα της πιο βρώμικης ελληνικής ομάδας κατά την UEFA και τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και το μόνο που βρήκατε να κάνετε είναι να παρακαλέσετε την συμπαθή αυτή ομάδα να αποκαταστήσει την βεβήλωση (έτσι γράφετε στην ανακοίνωση σας), αντί να ζητήσετε από όλους αυτούς, που είναι βέβαια το ποδοσφαιρικό περιβάλλον σας στην Λάρισα, να κατεβάσουν το όνομα της ΑΕΛ και τα ένδοξα σήματα της για να μην τα βρωμίζουν αυτοί που πλέον χρησιμοποιούν την ιδιωτική επιχείρηση του Πηλαδάκη.
Όλοι αυτή η παρέα είσαστε τυχεροί, γιατί έχουμε επικεντρωθεί στο δύσκολο έργο της σωτηρίας της ομάδας, γιατί ήδη θα είχαμε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να εξαφανισθούν τα σύμβολα μας, από αυτόν τον ηλεκτρικό σταθμό – κοτέτσι για τα πουλιά της περιοχής. Εμείς, οι κατά εσάς ακατάλληλοι, να υπηρετήσουμε την ιδέα της ΑΕΛ και τα εμβλήματα της, πληρώσαμε 2.200.000,00€ για να τα ξαναζωντανέψουμε και μας καθυβρίζετε καθημερινά και αυτούς που με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο σας, τον Τσαγκάλη, τα εξαφάνισαν τους αποκαλείτε συμπαθή ομάδα με συμπαθή διοίκηση».

Η δηλωση – απάντηση του Κώστα Πηλαδάκη έχει ως εξής:
«Η απόφαση για κάλυψη του ονόματος του γηπέδου πάρθηκε μετά το εξώδικο της ΠΑΕ ΑΕΛ και του κ Κούγια στις 18-11-2020 για λόγους ουσίας και όχι εγωισμού. Το όνομα όπως και τα σύμβολα ανήκουν στο σωματείο το οποίο βάση νόμου υποχρεούται να τα παρέχει για συγκεκριμένους λόγους στην ΠΑΕ με αντάλλαγμα την καταβολή από την ΠΑΕ το γνωστό 10%. Ο στόχος μας ήταν και είναι να μην διχάσουμε τον κόσμο της ομάδας παίρνοντας κατά καιρούς δύσκολες και εις βάρος μας αποφάσεις . Τα σύμβολα καλύπτονται κατά την χρήση και με τρόπο καθαρά προσωρινό. Είμαστε περήφανοι διότι φτιάξαμε ένα γήπεδο με προσωπικές θυσίες , με τη στήριξη της τράπεζας αλλά και του κόσμου ενώ σήμερα τα γήπεδα που βρίσκονται σε εξέλιξη παίρνουν τη στήριξη της πολιτείας -όπου σωστά βέβαια πράττει- ενώ στη περίπτωση της ΑΕΛ αυτή η στήριξη δεν δόθηκε ποτέ! Το θέμα του ονόματός δεν διαγράφει ούτε την αξία του γηπέδου, ούτε τις επιτυχίες στην Ευρώπη, ούτε την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά ούτε και τον σεβασμό μου προς τον κόσμο της ΑΕΛ και γίνεται για πρακτικούς και μόνο λόγους. Καλή επιτυχία στην ΑΕΛ στο δύσκολο αγώνα της καθώς και στον Απόλλωνα Λάρισας να πετύχει τους στόχους του».

Μετά από αυτά με νέα δήλωση ο Κούγιας είπε:
«Καλά ρε Κώστα 2.200.000€ που μου έχεις πάρει, δεν σου φθάνουν θέλεις να πάρεις και κανα 10άρικο ακόμη, γιατί δήθεν σου έθιξα την τιμή και την υπόληψη.
Αντί να δώσεις τα λεφτά που θα κερδίσεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, δεν τα δίνεις σε αυτούς τους φουκαράδες από την Λάρισα καλύτερα που χρωστάς ή δεν τα δίνεις σε όλους αυτούς τους φουκαράδες ποδοσφαιριστές που τους έφαγες τα λεφτά και έρχονται και τα ζητάνε από μένα.
Δεν σου λέω να δώσεις τα εκατομμύρια που χρωστάς στο Ελληνικό Δημόσιο, από τα χρέη που έχεις αφήσει στη Λάρισα, γιατί θα νομίσεις πως σου κάνω πλάκα. Όσο για τα 125.000.000€ της MARFIN, δεν λέω τίποτα, γιατί θα είναι σαν να κλέβω εκκλησία.
Είμαι βέβαιος, πως έχεις κάνει πολλές αγωγές στον Μπαξεβάνη και το DOCUMENTO. Δυστυχώς, καταλαβαίνω και τον εκνευρισμό σου, γιατί δεν τραγουδάει και ο Αντώνης.
Αλήθεια, είμαι περίεργος τι δουλειά κάνεις τώρα και πως βγάζεις τα προς το ζην αναγκαία. Δυστυχώς, χάθηκε και ο Βγενόπουλος.»