Super League: Ο Μούναφο «ξεκλείδωσε» τη νίκη για τον Αστέρα του Ράσταβατς επί του Παναιτωλικού

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Super League 1, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και διατηρήθηκε στην πρώτη εξάδα.

Ο Σέρβος πρώην τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τους Αρκάδες με σχηματισμό 4-4-1-1, έχοντας στον κεντρικό άξονα τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο. Με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα της Αιτωλοαικαρνανίας ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι στερήθηκε τις υπηρεσίες του πρώην στόπερ της Ξάνθης Τέλη Καρασαλίδη.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν κυριάρχος από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 7′ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο εξαιρετικός στο παιχνίδι Μουνάφο ανέβηκε στην περιοχή ως δεύτερος φορ, υποδέχθηκε την κεφαλιά-πάσα του Μπαράλες από την σέντρα του Κρέσπι και με ωραίο τελειώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ για το 1-0.

Η κυριαρχία των Αρκάδων συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στον αγώνα. Εν τέλει οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και με δεύτερο γκολ. Στο 69′ ο Μπαράλες με δεύτερη κεφαλιά-ασίστ μοίρασε στον Λουίς Φερνάντεζ, ο οποίος αφού απέφυγε τον Μαλή, νίκησε στη συνέχεια τον Κνετ για το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Με τη νίκη αυτή ο 6ος Αστέρας Τρίπολης έφτασε στους 24 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον 5ο Παναθηναϊκό (με ματς περισσότερο)· στα χαμηλά παατώματα της βαθμολογίας βρίσκεται ο Παναιτωλικός καθώς παρέμεινε στους 11 βαθμούς και την 12η θέση, 3 παραπάνω από την 13η θέση (που οδηγεί στα μπαράζ) και την ΑΕΛ.