Με θρακιώτικη υπογραφή ανεστάλη η κομματική ιδιότητα του παράγοντα που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Με απόφαση του καταγόμενου από την Σαμοθράκη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου, αποφασίστηκε η αναστολή της κομματικής ιδιότητας του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλου που φέρεται να είναι ο δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατόρου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από σημοσιεύματα ότι συμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταγγείλει η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος επίσης τυγχάνει Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) και παράλληλα είναι ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας.

Παράλληλα, ο φερόμενος ως δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα όχι απλό μέλος αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα τυγχάνει και αντιπρόεδρος τοπικής οργάνωσης της Ανατολικής Αττικής. Ωστόσο, η κομματική του ιδιότητα ανεστάλη μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη ΝΔ. Άλλωστε με την υπόθεση εχουν ασχοληθεί προσωπικά πλεόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και η συζυγός του Μαρέβα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας κ. Αδαμόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν». Ετσι, έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΝΔ η εξαιρετικά άμεσων αντανακλαστικών απόφαση του Θρακιώτη γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος.