ΕΠΣ Έβρου: «Μηδενικές οι πιθανότητες επανέναρξης» εκτιμούν οι «γιατροί» του Ιπποκράτη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης για τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στο ποδόσφαιρο.

Οπως υποστηρίζουν οι «Γιατροί», ενώ είναι αρκετές οι πιθανότητες να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική, είναι μηδαμινές αυτές για επανέναρξη του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Γ΄Εθνική έχει αρκετές πιθανότητες να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ αντίθετα για τα τοπικά πρωταθλήματα το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό και οι πιθανότητες επανέναρξης τους είναι σχεδόν μηδαμινές.
Το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί βρίσκεται υπό διερεύνηση από τη Γ.Γ.Α και ίσως και σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις αν εγκριθεί ή όχι. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι υπάρχει θετικό κλίμα.
Το πρωτόκολο θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό επιπέδου Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να αποδόσουν τα μέτρα προστασίας, τα οποία υπάρχει η εκτίμηση ότι στη Γ΄Εθνική θα είναι δυνατή η τήρηση τους. Για τα τοπικά πρωταθλήματα υπάρχει αμφιβολία αν οι εμπλεκόμενοι θα τα ακολουθήσουν πιστά.
Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, το οποίο αποτελεί ένα εμπόδιο υπάρχει η πεποίθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα ανταποκριθεί για να καλυφθούν τα έξοδα των rapid test που απαιτούνται. Δυστυχώς για τις ομάδες του ερασιτεχνικού είναι πολύ δύσκολο οι Περιφέρειες ή οι Δήμοι να αναλάβουν το κόστος.
Ο χρόνος που κυλάει δεν είναι σύμμαχος, καθώς στενέυουν τα περιθώρια για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Εξελίξεις αναμένονται από σήμερα έως και την προσεχή εβδομάδα με τη Γ΄Εθνική να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες επανέναρξης. Για τα τοπικά πρωταθλήματα όμως οι ελπίδες λιγοστεύουν και οι πιθανότητες είναι πλέον μηδενικές.