ΕΠΣ Ξάνθης: «Εχει τελειώσει η χρονιά στα ερασιτεχνικά, να τραβήξουμε μια παύλα» εκτιμά ο Πανίδης

Την εκτίμηση ότι δεν θα ξαναρχίσουν τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, μιλώτας στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Θράκη».

«Εδώ με δυσκολία ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια της Super League 2 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από την αρχή του δεύτερου lockdown είμαστε στην ίδια κατάσταση. Προέχει πάνω από όλα η υγεία όλων μας. (…) Είναι καθαρά θέμα του ΕΟΔΥ πότε θα δώσουν την άδεια για να ξεκινήσουμε τα αθλήματα, τις προπονήσεις και όλα όσα αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», λέει χαρακτηριστικά ο Πανίδης.

Επιπλέον ο ίδιος τονίζει: «Για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, κατά αρχήν χρειάζονται test covid. Την δυνατότητα αυτή για να κάνουν οι ομάδες  test covid κάθε εβδομάδα, δεν την έχουν. Δεν έχουν οικονομική άνεση οι παράγοντες για να διαθέσουν τόσα χρήματα για test. Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί από ερασιτέχνες παράγοντες. Δηλαδή ακόμη και αν ο ΕΟΔΥ πει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε, θα χρειαστούν test covid. Αν δεν αναλάβουν η κυβέρνηση, οι δήμοι, η νομαρχία να κάνουν αυτά τα τεστ, είναι πολύ δύσκολο – έως απίθανο – για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, σύμφωνα με αυτά που ακούω και βλέπω. Ποιο σωματείο θα μπορέσει να διαθέσει τόσα χρήματα κάθε εβδομάδα για τα τεστ; Το βλέπω από πολύ δύσκολο έως απίθανο».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης σημείωσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η χρονιά έχει τελειώσει για τα ερασιτεχνικά. Θεού θέλοντος, αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε κανονικά, χωρίς να σταματήσουμε. Δεν νομίζω να «σβήσουν» οι σύλλογοι. Αυτό θέλω να πιστεύω καθώς αυτοί που αγαπάνε τον χώρο, θα συνεχίσουν κανονικά, όπως ήμασταν και πρώτα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και επιμονή και ευελπιστώ ότι το συντομότερο δυνατόν να φύγουμε από αυτήν την πανδημία και να  τραβήξουμε μια «παύλα», ξεχνώντας αυτό το χρονικό διάστημα».