Με αυστηρό πρωτόκολλο, μοριακά τεστ και άδειες εξέδρες στο Τόρουν Μπανώτης και Παπαχρήστου

Η θέληση είναι δεδομένη. Το ίδιο και η αποφασιστικότητα. Οι Πολωνοί διοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου θέλουν να γίνει ο αγώνας στο Τόρουν, την πόλη που γεννήθηκε ο Κοπέρνικος. Αποφασισμένη δηλώνει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Τα πάντα, ωστόσο, εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της διεξαγωγής. Στο κλειστό του Τόρουν, όμως, δεν θα υπάρχουν θεατές, ενώ όλοι τα μέλη των αποστολών θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό. Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα είναι πολύ αυστηρό και… αδιαπραγμάτευτο.

Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Πρόκειται για τον σημαντικότερο αγώνα του κλειστού στίβου στην φετινή σεζόν, μετά την νέα αναβολή-ματαίωση του Παγκοσμίου στην Κίνα. Και μια διοργάνωση στην οποία δύο Θρακιώτες θα επαναδιεκδικήσουν να ανέβουν σε βάθρο.

Το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου είχε διεξαχθεί στην Γλασκόβη, η Ελλάδα βρέθηκε στην πέμπτη θέση του πίνακα των μεταλλίων με συνολικά τέσσερα μετάλλια. Ένα χρυσό με τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, δύο ασημένια με τον Κομοτηναίο Κώστα Μπανιώτη στο ύψος και την Ξανθιώτισσα εξ αγχιστείας Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και ένα χάλκινο με την Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ.