Κώστας Γκουντάκος: Ένας πρέσβης του αθλητισμού της Κομοτηνής που αγαπήθηκε από τους δύο «αιωνίους»

Ο Κομοτηναίος αθλητής έζησε μεγάλες στιγμές με την φανέλα του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕ Κομοτηνής και της Εθνικής Ελλάδος

Ένας από τους πιο καταξιωμένους και διακεκριμένους αθλητές σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ο Κώστας Γκουντάκος, ο οποίος έζησε μεγάλες επιτυχίες τόσο με την Εθνική μας ομάδα βόλεϊ όσο και με τα χρώματα των δύο «αιωνίων», δηλαδή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

O Κώστας Γκουντάκος γεννήθηκε τo 1957 στην Πόρπη Κομοτηνής. Βόλεϊ πρωτόπαιξε στο Γυμνάσιο και είχε τόσο αλματώδη εξέλιξη, που γρήγορα τον εντόπισαν άνθρωποι του Παναθηναϊκού, στο σχολικό πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονταν με το Γυμνάσιο Αρρένων Κομοτηνής και ξεχώριζε τόσο με τα φυσικά του προσόντα (ύψος 2.02 και αλτικός) όσο και με τα πνευματικά και ψυχικά του χαρίσματα.

Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και το φιλικό με την ΑΕ Κομοτηνής στο Γυμνάσιο Αρρένων

Ήρεμος, εργατικός και χαμηλών τόνων αθλητής αφοσιώθηκε στο βόλεϊ. Στην ουσία στον Παναθηναϊκό εξειδικεύτηκε ως προς τις ικανότητες του στο άθλημα, γιατί ως τότε ούτε οργανωμένη προπόνηση είχε κάνει ούτε είχε προπονητές με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Στον Παναθηναϊκό έπαιξε από το 1976 έως το 1985 κατακτώντας  πρωταθλήματα και 1 κύπελλο (1982). Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του στο «Τριφύλλι», ο Παναθηναϊκός είχε έρθει στην Κομοτηνή και έδωσε φιλικό με την ΑΕ Κομοτηνής στον χώρο του τότε Γυμνασίου Αρρένων.

Δείτε την συνέχεια paratiritis-news.gr