Φόρος τιμής στον νεκρό οπαδό της Μπότεφ Πλόβντιβ Τόσκο σε Θεσσαλονίκη και… Βόρεια Θράκη (+photos)

Ήταν 5 Ιανουαρίου του 2020, ακριβώς έναν χρόνο πριν, όταν ο Βούλγαρος οπαδός της Μπότεφ Πλόβντιβ Τόσκο Μποζατζίσκι έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταβεί για να υποστηρίξει την ομάδα του Άρη.

Στην επέτειο του θανάτου του, που ενδεχομένως και να ήταν δολοφονία συμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, η αδελφή του Τόσκο, Πέτα, ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από επτά πόλεις, στις οποίες τα ξημερώματα ανέβηκε πανό για την επέτειο του αδικοχαμένου Βούλγαρου οπαδού.

Οι πόλεις αυτές είναι η πρωτεύουσα Σόφια, το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) και άλλες πόλεις της επονομαζόμενης Βόρειας Θράκης όπως η Βάρνα, το Μπουργκάς (Πυργος), το Χάσκοβο και το Ασενόβγκραντ. Η έβδομη πόλη δεν είναι στην Βουλγαρία αλλά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη – όπου την απώλεια Τόσκο θυμήθηκε με ανάρτησή της και η ΠΑΕ Αρης.

Η Μπότεβ Πλόβντιβ από την πλευρά της, ομάδα από την οποία ήρθε στην Ξάνθη το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα, απέτισε φόρο για να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου της ομάδας και υποστηρικτή του Άρη βάζοντας συνολικά 75 παιδιά από τα τμήματα υποδομής της βουλγαρικής ομάδας να συγκεντρωθούν για να… δημιουργήσουν το όνομα του Τόσκο.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη δύο οπαδών του ΠΑΟΚ, ενός 24χρονου και ενός 26χρονου, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα. Ο ένας προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος τον Απρίλιο και ο δεύτερος έμεινε απευθείας ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την διεξαγωγή της δίκης…

Σε 7 πόλεις, εκ των οποίων το Πλόβντιβ από την οποία καταγόταν αλλά και η Θεσσαλονίκη, η σημερινή μέρα ξεκίνησε κάπως έτσι, με έναν πανό στη μνήμη του Τόσκο, που γράφει: “Τόσκο για πάντα”!